< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: A Rogánt helikoptereztető cég a felesége kezébe került

| Mobile | RSS

A Rogánt helikoptereztető cég a felesége kezébe került

2017. június 23. | hozzászólás | Életképek/bulvár

A Rogánt helikoptereztető cég a felesége kezébe került

image (14)
Az eddigi 50 százalékos részesedését többségi tulajdonná növelte Rogán Antal felesége abban a cégben, amely a fideszes politikus szabolcsi helikopterezését intézte, írta meg a Magyar Nemzet.

Rogánról októberben írta meg a Népszabadság megírta, hogy családjával együtt helikopterrel utazott egy esküvőre. A miniszter előbb tagadni próbálta az akkori becslések szerint 1,5-2 millió forintos luxusutat, később – amikor a lap fotóval is bizonyította az utazást – azt mondta, hogy „sikeres üzletasszony feleségének” cége egy barterszerződéssel szerezte a járművet.

Ez a cég, a Nakama & Partners Kft., amiben Rogán Cecília most már a többségi tulajdonos. A társaság múlt heti közgyűlésé határoztak a tagok arról, hogy üzlettársa, Sarka Kata a 1,5 millió forint névértékű üzletrészéből 30 ezer forintnyit elad Rogán Cecíliának. Ezzel Rogánné 51 százalékos tulajdonos lett, vagyis a jövőben számos vállalatot érintő ügyben akár egyedül is döntést hozhat.

A közgyűlési jegyzőkönyvéből az nem derült ki, hogy Rogán Cecília mennyit fizetett a többséget jelentő tulajdonrészért. Ha nem a 30 000 forintos névérték fölött vásárolta meg, az azért érdekes, mert az irányítási jogok átadása biztosan többet ér ennél, ráadásul a cég 1 százaléka csak a tavalyi, szűk 8 milliós nyeresége miatt is jóval értékesebb.

A lap megemlíti: továbbra sem lehet tudni, pontosan mivel foglalkozik a vállalkozás. Az eredeti elképzelések szerint hazai hírességek Facebook-oldalára akartak hirdetéseket szervezni; később az is felmerült, hogy a Magyarország szépe versenyen legjobban szereplő lányokat foglalkoztatják. Hogy végül melyik üzlet indult be, nem egyértelmű, de mindenképp érdekes, hogy a cég továbbra sem túl aktív a világhálón: honlapja és Facebook-profilja sincs, írja a Magyar Nemzet. Ennek ellenére tavaly sikerült 51 milliós árbevételt és 7,7 milliós adózott profitot összehozni, holott az érdemi működést állítólag csak 2016 májusában kezdték.

(Borítókép: Lopják a szabadságunk! – Repüljenek! címmel tartott közös tüntetést az Együtt és az LMP a Szabad sajtó útján 2016. 10. 16-án. Fotó: Huszti István / Index)

forrás:google.hu

Leave a Reply 104 megnézve, 1 alkalommal mai nap |