< Böngészés > Főoldal / főszerkesztő blogja, Közélet, Rendőrségi hírek / Blog article: Baksi önkormányzat levelét egy rendőrautó hozta ki a szerkesztőségünkbe, avagy Belügyminisztérium/Ügyészség figyelem

| Mobile | RSS

Baksi önkormányzat levelét egy rendőrautó hozta ki a szerkesztőségünkbe, avagy Belügyminisztérium/Ügyészség figyelem

Baksi önkormányzat levelét egy rendőrautó hozta ki a szerkesztőségünkbe, avagy Belügyminisztérium/Ügyészség figyelem

Meg állt a szerkesztőségünk előtt egy rendőrautó. Egy szemüveges lány s egy főtörzs lépett ki. A lány kopogott a bejárati ajtón. Rászóltam a csengőt ne nyomja meg mivel nincs! A bejárat a nagykapu.

– Jó napot kívánok

– Jó napot. A szemüveges lány zavaros habitusa feltűnt nekem. Egy szuszra elmondta, mi járatban van. Kissé fölényes volt.

– A polgármesteri hivataltól jöttem. – majd felemelte a hangját,  – négyszer voltam már itt.

– Sajnálom. A csengőt nem találta

– Nem. Kiabáltam, de senki nem nyitott ajtót.  Itt írja alá.

A borítékon nem szerepelt a címzett neve.

– Nem írom alá, mert nincs rajta a név… lehet, hogy nem is nekem küldték. A lány előkapott egy postai formulát és az orrom alá tette. Ikt: 1692/2017

– Itt írja alá. De már a hangsúly a fölényes hangnem a félelmet zenélte! A rendőr főtörzs némán mosolygott.

– Főtörzs Úr. – szólítottam meg a rendőrt. Nem értem, mért kell rendőri díszkíséret egy levél kihozásához. A postai szolgáltatás nem volt méltó arra…. A rendőrségnek erre van pénze, illetve a közfeladatokból ki lehet vonni egy rendőrt a munkavégzése alól?

Elolvastam a levél tartalmát. Zavarosnak tűnt s nem értettem miről van szó. Ezt követően felhívtam a hivatalt, Veres Pétert 2017, 06 23 –án 8 órakor és 8 óra 15 perckor letettem a  telefont….

Elmondtam nem értem a levél tartamának logikus megközelítését. Számomra illogikus, s fölényes, parancsolónak tűnik.

Kifogásolta, hogy a weblapon, a- amit rendszeresen és naponta olvasnak a polgármester úrral – www.fecsego.eu nemzetközi hírportálon megjelent egy közérdekű állampolgári bejelentés. Kötelezni akart, adjam ki az állampolgár nevét, elérhetőségét! Én erre nem voltam hajlandó! Magyarázzam s adjam meg a belső informátorom nevét. Nem sokáig csinálom ezt, ebben a faluban, mert itt nem szeretik az oknyomozó újságírókat.. Sem a belső informátorokat. Ő nem Faragó Péter! Mindent el fogok követni, hogy elüldözzem.

Végre meg tudtam szólalni.

– Szerepel-e a neve a kommentben?

– Nem!

– Felismerte magát?

– Ahhoz Önnek semmi köze. (?) Írja le a neveket s nyolc napon belül küldje el.

– Nem írom le, s nekem Ön nem adhat utasítást! A szóbeli közlést önnek le kell írni s ezt követően elküldeni egyeztetésre hozzám…

Továbbiakban összevissza beszélt. Fenyegetett, hogy lesz ennek még folytatása…

Felhívtam az ügyészséget – 9 óra 40 perckor- s szóban tájékoztattam a fejleményekről, a fenyegetésekről, az utasításokról.


Csak hogy tudja Veres Úr, az oknyomozó újságírók nagymértékben segítik a mindenkori kormány politikai – gazdasági – társadalmi, nemzetbiztonsági munkáját. Erre nagyon is szükség van, ezt Orbán Viktor Magyarország Miniszterelnöke több esetben kijelentette különböző médiák oldalain.

Ítélőtábla véleménye alapján ahol az inkriminált állampolgári bejelentés megjelent nem minősül sajtóterméknek.

Az oknyomozó újságírók védelmét a demokráciában a jog a garancia a véleménynyilvánításnak, mivel ez alkotmányos alapjog!

Dr. Kövér László az Országgyűlés elnöke saját aláírásával küldött nekem Magyar közlönyt Magyarország alaptörvénye 2011. április 25

Veres Péter

– Ön gátolni akarja az állampolgárok véleménynyilvánítási szabadságához való jogát /IX. cikk (1)

– SZABADSÁG ÉS FELELŐSSÉG VI. cikk (2) Mindenkinek joga van személyes adatai védelméhez, valamint a közérdekű adatok megismeréséhez és terjesztéséhez

Figyelem! A cikkekhez hozzáfűzött hozzászólások nem a fecsego.eu nézeteit tükrözik! A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik! – a kommenteket nem tudja befolyásolni – azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

„az őket irányító hatóságokat és politikai intézményeket kritizálhassák, akár harsányan és durván is, vérmérséklettől függően”. A demokratikus jogállam intézményeinek szabad bírálata – folytatta a bíróság – az állampolgárok alapvető, alanyi joga, a demokrácia lényegi eleme, még akkor is, ha az „becsületsértő értékítéletek formájában történik”

2017, 06 23

                                                                           

 

Oláh István László

                                                  a www.fecsego.eu nemzetközi hírportál főszerkesztője

               irodalmi díjas író, aranygyűrűs újságíró, tanár MDe

Leave a Reply 351 megnézve, 1 alkalommal mai nap |