< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Előre kitervelt emberölési kísérlet Budapesten – vádemelés

| Mobile | RSS

Előre kitervelt emberölési kísérlet Budapesten – vádemelés

2017. június 25. | hozzászólás | Közélet

A 27 éves budapesti nő a vád szerint előre megtervezte, hogy megöli a korábbi élettársát, majd ennek elkövetését ezután meg is kísérelte.

A vádlott és a sértett az elkövetést megelőző években élettársi kapcsolatban éltek, ami bár időközben megromlott, az akkoriban született közös gyermekük miatt úgy döntöttek, hogy együtt maradnak.

A gyermek születése után, 2013. évtől kezdve azonban állandóvá váltak közöttük a viták, illetve ezután már elsősorban a közös gyermekük gondozásával kapcsolatos konfliktusok, aminek következtében az életközösségük hamarosan megszakadt, de továbbra is közös lakásban laktak.

2015. év második felében a nő azt tervezte, hogy elköltözik a férfitól, aki azonban határozott igényt tartott a gyermekre, illetve arra, hogy a vádlott hagyja őt nála nevelésre, és mondjon le a láthatásról is.  A sértett emellett – korábbi kölcsönök címén – több millió forint összegű követelést támasztott a vádlottal szemben.

Ilyen előzmények után, 2016. január 5. napját megelőzően a vádirat szerint a vádlott elhatározta, hogy megöli a férfit, és ebből a célból kábító hatású szert szerzett be.

2016. január 5-én a vádlott a késő délutáni órákban ért haza, majd azt javasolta a sértettnek, hogy igyanak meg egy-egy pohár sört. A nő ezután a sértett italába észrevétlenül belekeverte az általa korábban beszerzett kábító hatású szert. A férfi ivott a sörből, majd néhány perccel később rosszullét tört rá, a mellékhelyiségbe ment, ahol összeesett.

A vádlott ekkor magához vett egy konyhakést, bement a sértett után a mellékhelyiségbe, majd a földön fekvő, kábult állapotban lévő sértett nyakát a késsel többször megvágta. A férfi észlelte a támadást, ráfogott a késpengére, és próbált védekezni. A közöttük kialakult további dulakodás során végül a sértettnek sikerült eljutnia a lakás bejárati ajtajához, és – mivel a nyaki sérülései miatt kiáltani nem tudott – azon dörömbölve próbált segítséget kérni.

A lakásban zajló eseményekre a szomszédok felfigyeltek, és értesítették a rendőrséget.

A Fővárosi Főügyészség a nővel szemben előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés.

forrás:Magyarország Ügyészsége.hu

Leave a Reply 108 megnézve, 1 alkalommal mai nap |