< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: “A pénz jelentős részét ellopják”- Orbánról írtak a nemzetközi sajtóban

| Mobile | RSS

“A pénz jelentős részét ellopják”- Orbánról írtak a nemzetközi sajtóban

2017. június 25. | hozzászólás | Fecsegő hírek

“A pénz jelentős részét ellopják”- Orbánról írtak a nemzetközi sajtóban

Az Európai Néppárt rúgja ki a Fideszt tagjai közül, az Európai Unió pedig adjon kevesebb felzárkóztatási forrást Magyarországnak, sőt, tegye az uniós pénzek folyósítását annak függvényévé, hogy az ország belép-e az európai ügyészséget létrehozó országok közé – idézi a 444.hu a brit Economist nevű hetilap eheti számának vezércikkét.

A lap szerkesztőségi véleménye szerint Orbán nagyot változott, amióta 1989-ben pártállami diktatúra ellen beszélt: ma már Vlagyimir Putyin legközelebbi európai barátja, pártja pedig egyre szorosabban uralja Magyarországot. A szabad intézmények elleni támadását pedig csak fokozta az utóbbi időben, utal az Economist a CEU és a civil szervezetek elleni lépéseire.

Orbán lopakodó diktatúrája nem csak Magyarországot veszélyezteti, hanem az európai együttműködés alapvető értékeit is. Az Economist felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarország évi 6 milliárd euró uniós forrást kap a strukturális és kohéziós alapokból, aminek egy jelentős részét ellopják. (Itt a 444.hu szerint téved az Economist, valójában ennél kevesebb pénz jön évente.) Kár attól félni, hogy Orbán az EU ellen fordíthatja a magyarokat: máris ezzel próbálkozik, ám a közvélemény-kutatások szerint a magyarok továbbra is az EU leglelkesebb tagjai közé tartoznak.

A csütörtöki EU-csúcs politikai csörtéiről itt írtunk.

 

forrás:napi  gazdaság.hu

Leave a Reply 122 megnézve, 1 alkalommal mai nap |