< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Előzetes letartóztatását indítványozta az ügyészség az un. Vadaspark ügy harmadik gyanúsítottjának

| Mobile | RSS

Előzetes letartóztatását indítványozta az ügyészség az un. Vadaspark ügy harmadik gyanúsítottjának

2017. június 25. | hozzászólás | Közélet

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a békéscsabai férfinak az előzetes letartóztatását, aki mindeddig szökésben volt.

A gyanú szerint a Szegedi Vadaspark területére tervezett játszótér kialakítása és üzemeltetése során a gyanúsítottak valótlan tartalmú számlák felhasználásával jogosulatlanul jutottak az interaktív látogató-tájékoztató rendszer és tematikus játszótér kialakításával összefüggésben mintegy 185 millió forint állami támogatáshoz. A gyanúsítottak által a támogatási kérelemben megjelölt célok kivitelezése és bekerülési értéke a pályázatban megjelölt összegnek ténylegesen csak 15-20 %-a volt.

A gyanú szerint az állami költségvetés sérelmére elkövetett bűncselekményből származó pénz eredetének leplezése céljából a gyanúsítottak szerződést kötöttek a most őrizetbe vett férfi által működtetett liechtensteini honosságú gazdasági társasággal. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy ezen szerződések valótlan tartalmúak. Megkötésükre, valamint a szerződésekhez kapcsolódó pénzügyi szolgáltatások igénybevételére az un. Vadaspark projekt kivitelezésében érintett gyanúsítottak által elkövetett bűncselekményből származó pénzösszeg eredetének elleplezése céljából volt szükség.

Az eddig két gyanúsított előzetes letartóztatása mellett folyamatban levő eljárásban kibocsátott nemzetközi elfogatóparancs eredményre vezetett és a liechtensteini hatóságok őrizetbe vették, majd átadták a magyar hatóságok részére a pénzmosással gyanúsított békéscsabai férfit.

A főügyészség az átadást követően őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére tett indítványt az általa megvalósított szökés ténye, a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt.

Az ügyészség indítványáról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog döntést hozni.

forrás:Magyarország Ügyészsége.hu

Leave a Reply 110 megnézve, 1 alkalommal mai nap |