< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: Pécsi Törvényszék – Ítélet vesztegetés bűntette miatt

| Mobile | RSS

Pécsi Törvényszék – Ítélet vesztegetés bűntette miatt

Pécsi Törvényszék – Ítélet vesztegetés bűntette miatt

2017. jún. 26. – 16:24, OBH-Sajto14

A Pécsi Járásbíróság 2017. június 22-én kihirdetett ítéletével K. Z. vádlottat 2 rendbeli vesztegetés bűntette miatt 1 év börtönre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

2016. október 15-én az éjszakai órákban a vádlott Kővágószőlősön közlekedett egy személygépkocsival, amikor a rendőrjárőrök intézkedés alá vonták. Amikor felmerült, hogy a vádlott a gépjárművét ittas állapotban vezette, a járőrök közölték vele, hogy előállítják a Pécsi Rendőrkapitányságra. Miután a szolgálati gépjárművel elindultak Pécs irányába, a vádlott – legalább három alkalommal, az összeg megjelölése nélkül – készpénzt ajánlott fel a két rendőrnek annak érdekében, hogy ők – kötelezettségüket megszegve – a további intézkedéstől elálljanak. A vádlott arra hivatkozott, hogy két nap múlva állna munkába, és ehhez vezetői engedélyre van szüksége.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fenn. Az ítélet nem jogerős.

Pécs, 2017. június 26.

Pécsi Törvényszék Sajtóosztály
forrás:bíróság.hu

Leave a Reply 76 megnézve, 1 alkalommal mai nap |