< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Szíria: megint nem ért egyet a Kreml és a Fehér Ház))) Syrie: nouveau vous n’êtes pas d’accord avec le Kremlin et la Maison Blanche

| Mobile | RSS

Szíria: megint nem ért egyet a Kreml és a Fehér Ház))) Syrie: nouveau vous n’êtes pas d’accord avec le Kremlin et la Maison Blanche

2017. június 28. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Szíria: megint nem ért egyet a Kreml és a Fehér Ház

fecsego.eu logo

Isten áldja Magyarországot s óvja a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált
A Kremlnek nincs tudomása készülő szíriai vegyifegyver-támadásról – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden Moszkvában, amerikai állításokra reagálva.

Peszkov Sean Spicer fehér házi szóvivő nyilatkozatára válaszolt, amely szerint az Egyesült Államoknak információi vannak arról, hogy a szíriai kormány valószínűsíthetően újabb vegyifegyver-támadást készít elő, s ha ezt megteszi, azért mind Bassár el-Aszad elnök, mind a szíriai hadsereg “nagy árat fizet majd”.

Az orosz szóvivő szerint Moszkvában nem tudják, hogy mi szolgálhatott a washingtoni figyelmeztetés alapjául. Kategorikus egyet nem értésének adott hangot az “újabb támadás” kifejezés használatával kapcsolatban, és emlékeztetett rá, hogy az előző hasonló incidens pártatlan nemzetközi kivizsgálása az orosz követelés ellenére elmaradt. Úgy vélte, a szíriai hadsereg emiatt nem tehető felelőssé a korábbi vegyifegyver-incidensért.

Hangsúlyozta, hogy Oroszország “teljes mértékben tűrhetetlennek és elfogadhatatlannak tartja a mérgező vegyi anyagok bevetését”.

A Kreml sajnálkozását fejezte ki a szóvivő amiatt, hogy még nincsenek konkrét tervek Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök július eleji hamburgi “teljes formátumú” különtalálkozójával kapcsolatban. A két vezetőnek az északnémet nagyvárosban tartandó G20-csúcson lenne lehetősége az első személyes kapcsolatfelvételre. Hozzátette, hogy ha lesz erre lehetőség, Putyin feltétlenül élni fog vele.

Peszkov szerint nem korrekt azt feltételezni, hogy Washington a világpolitikai “súlycsoportbeli” különbség miatt húzódozik a találkozótól. Rámutatott, hogy Putyin amellett, hogy az oroszok túlnyomó többségének támogatását élvezi, a világ legbefolyásosabb politikusai közé tartozik.

Barát, vagy ellenség?

A TASZSZ orosz hírügynökség kedden, az amerikai kormány egy meg nem nevezett, magas rangú tisztségviselőjére hivatkozva azt jelentette, hogy lesz Trump-Putyin találkozó Hamburgban, igaz, erről és az eszmecsere formájáról még nem született meg a végleges döntés. A washingtoni informátor szerint az amerikai elnök megkezdte a felkészülést a tárgyalásra.

A Kreml szóvivője Moszkva egyet nem értését tolmácsolta azzal kapcsolatban, hogy Emmanuel Macron Kijevben az ukrajnai konfliktus ügyében “agresszornak” minősítette Oroszországot. Hozzátette, hogy az orosz fél “türelmesen folytatja a dolgok valódi állásának és saját álláspontjának magyarázatát”.

Megismételte, hogy a úgynevezett normandiai formátum – Oroszország, Ukrajna Németország, Franciaország – “az egyetlen és alternatíva nélküli platform az Ukrajnán belüli konfliktus rendezésére”.

forrás:napi gazdaság.hu

Syrie: nouveau vous n’êtes pas d’accord avec le Kremlin et la Maison Blanche

logo fecsego.eu

Que Dieu bénisse et protège le portail des nouvelles internationales de www.fecsego.eu Hongrie

Le Kremlin a fait aucune connaissance des armes chimiques syrienne attaque – a déclaré Dmitry Peszkov porte-parole du président russe à Moscou mardi, en réponse aux allégations des États-Unis.
Auteur: s. Baiser Gergely,

Peszkov Sean Spicer a répondu White House déclaration porte-parole que les Etats-Unis ont des informations pour indiquer que le gouvernement syrien se prépare probablement des armes chimiques nouvelle attaque, et si vous faites cela, parce que tout de Bachar al-Assad, le président et l’armée syrienne, « un prix élevé vous allez payer “.

Selon le porte-parole russe à Moscou, ils ne savent pas ce qui pourrait servir d’avertissement à base de Washington. Catégorique un a exprimé sa désapprobation en ce qui concerne l’utilisation du terme « nouvelle attaque » et a rappelé que dans des incidents similaires précédents enquête internationale impartiale malgré la perte des actifs russes. Il croyait donc, l’armée syrienne est pas responsable de l’ancien incident, d’armes chimiques.

Il a souligné que la Russie « considère produits chimiques toxiques intolérables et inacceptables déploiement de la pleine ».

Le Kremlin a exprimé le porte-parole de regret du fait qu’il n’y a pas de plans concrets concernant Hambourg au début de Juillet, « pleine forme » une réunion séparée avec Vladimir Putin et le président américain Donald Trump. Il aurait lieu dans les grandes villes du nord de l’Allemagne deux leaders du G20 la possibilité du premier contact personnel. Il a ajouté que si cela est possible, Poutine devra vivre avec elle.

Selon Peszkov pas correct de supposer que Washington rechigne à találkozótól le monde en raison de la différence « groupe de poids » politique. Il a souligné que Poutine, en plus de profiter du soutien de la majorité écrasante des Russes, l’un des hommes politiques les plus influents du monde.

Ami ou ennemi?

L’agence de nouvelles russe Tass citant mardi le gouvernement américain un anonyme, haut fonctionnaire est signalé à la réunion à Hambourg Trump Poutine, à droite, et échanger des vues sur cette forme de toujours en attente d’une décision finale. Selon l’informateur pour le président des États-Unis à Washington, elle a commencé à se préparer à l’audience.

Un porte-parole du Kremlin a transmis le désaccord de Moscou quant à savoir si Emmanuel Macron à Kiev a déclaré la Russie « agresseur » en ce qui concerne le conflit en Ukraine. Il a ajouté que la partie russe « continuera d’expliquer patiemment l’état réel des choses et sa propre position. »

Il a réitéré que le format dit la Normandie – la Russie, l’Ukraine, l’Allemagne, la France – « la seule et unique plate-forme sans autre règlement du conflit au sein de l’Ukraine. »

Source: Daily gazdaság.hu

Leave a Reply 123 megnézve, 1 alkalommal mai nap |