< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A Fidesz, a Jobbik és az MSZP közösen próbál elmozdítani egy DK-s polgármestert

| Mobile | RSS

A Fidesz, a Jobbik és az MSZP közösen próbál elmozdítani egy DK-s polgármestert

2017. június 30. | hozzászólás | Közélet

A Fidesz, a Jobbik és az MSZP közösen próbál elmozdítani egy DK-s polgármestert

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz, a Jobbik és az MSZP közösen akarja elmozdítani helyéről XV. kerületi polgármesterüket azért, mert Hajdu László megakadályozott két korrupciógyanús beruházást. Több érintett pontosít, közöl és cáfol.

A Fidesz, a Jobbik és az MSZP közösen próbál elmozdítani egy DK-s polgármestert

Hajdu László és Gy. Németh Erzsébet (Fotó: MTI)

Az ellenzéki párt fővárosi képviselője, Gy. Németh Erzsébet csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a helyi Fidesz olyan határozatokat akart elfogadtatni, amelyekkel felemelték volna két óvoda-, illetve bölcsőde-felújítás korábban már elfogadott árát. Ezeket, a kormánypárti többség által megszavazott döntéseket Hajdu László nem írta alá, mert “teljesen egyértelművé vált, hogy a helyi Fidesz lopni akart a felújításokon” – fogalmazott a politikus az MTI tudósítása szerint.

Gy. Németh Erzsébet közlése szerint ezt követően

“a Fidesz, a Jobbik és a helyi MSZP önkormányzati képviselője fegyelmi eljárást kezdeményezett a polgármester ellen”.

A fővárosi politikus arra szólította fel a helyi Fidesz-frakciót, hogy ne támadja Hajdu Lászlót, az MSZP-től pedig azt kérte, hogy ha nem akarják, hogy a “párt egészét a Fidesz és a Jobbik kollaboránsának tartsák”, akkor még csütörtökön zárják ki kerületi képviselőjüket, Móricz Esztert. Az eset ugyanis azt a látszatot keltheti, hogy a Fidesz és az MSZP között van együttműködés – tette hozzá.

Az ügyekben a kerületi jegyző a Gazdasági Verseny Hivatalhoz és a Közbeszerzési Hatósághoz fordult azt kérve, hogy vizsgálják ki a beruházásokat – mondta.

Facebook-posztban szólította fel párttársát Horváth Csaba

„Visszautasítok bármiféle együttműködést a Fidesszel és a Jobbikkal, és erre szólítom fel Móricz Eszter XV. kerületi MSZP-s képviselőt, aki részt vesz a Hajdu László polgármester elleni akcióban” – írja a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s frakcióvezetője közösségi oldalán. Hangsúlyozta, a szocialista pártnak nem a DK, hanem a Fidesz az ellensége. Szerinte ami a XV. kerületben folyik a Fidesz és a Jobbik között, az nem más, mint pozícióharc “a két szélsőséges párt tervezett koalícióján belül.”

Cikkünk megjelenése után a Jobbik, Móricz Eszter és az MSZP közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyben az alábbiak olvashatók:

Jobbik:

“A XV. kerületi Jobbik nem hajlandó részt venni a politikai cicaharcban, ami a Fidesz és a baloldali koalíciós partnerei között zajlik, és mindkét oldallal való összemosást határozottan elutasítjuk” – olvasható Bodó Miklós önkormányzati képviselő közleményében.

Hozzátette: a 2014-es önkormányzati választások után a Fidesz és a baloldali tömörülés (DK-Liberális Párt-RÁTE) koalíciós egyezséget kötött. A Jobbik már ekkor jelezte, hogy XXI. századi pártként nem hajlandó asszisztálni Orbán és Gyurcsány hatalommániás pártjainak összeborulásához, és az elmúlt években is mindig egyetlen mérce alapján hozták meg a döntéseiket.

Móricz Eszter

“A sajtóban megjelent találgatásokkal szemben nincs szó MSZP-Fidesz koalícióról a XV. kerületben. Fonák módon pont az vádaskodik a Fidesszel való összeborulással, aki 3 éve rábólintott arra, hogy „a kerület érdekében” Fidesz-DK-Ráte-Liberálisok „gigakoalíció” álljon fel. Ennek a furcsa násznak a belviszályai válnak láthatóvá a most zajló vitával” – olvasható az önkormányzati képviselőnő közleményében.

Móricz szerint “Hajdu László frakciója az átpolitizált vitával azt akarja elérni, hogy távolabbra pozícionálják magukat a Fidesztől, melynek segítségével Hajdu polgármester maradhatott 2014-ben”.

“Visszautasítom azokat a találgatásokat, melyek szerint „a korrupt fideszes képviselők szekerét tolnám”. Szocialista önkormányzati képviselőként, bizottsági elnökként kizárólag a kerület lakosainak az érdekeit képviselem”.

 

MSZP

“A Fidesszel nincs semmilyen együttműködés semmilyen szinten és semmilyen módon – ez az MSZP politikájának egyik legfontosabb alapvetése. Az MSZP ezért elhatárolódik XV. kerületi képviselője, Móricz Eszter eljárásától, és felszólítja, hogy vonja vissza a Fidesszel közös akcióját” – áll a közleményben.

Az MSZP tájékoztatása szerint a pártban fegyelmi eljárás indul Móricz Eszter kizárására.

fecsego.eu)atv.hu

Leave a Reply 1016 megnézve, 1 alkalommal mai nap |