< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Európa-liga: magabiztos Ferencváros-győzelem, drámai Vasas-vereség

| Mobile | RSS

Európa-liga: magabiztos Ferencváros-győzelem, drámai Vasas-vereség

2017. június 30. | hozzászólás | Sport

Európa-liga: magabiztos Ferencváros-győzelem, drámai Vasas-vereség

Az Európa-liga első selejtezőkörének megkezdése előtt az erőviszonyokat tekintve a Vasasra várt komolyabb erőpróba Izraelben a Beitar Jerusalem ellen.

A Beitar Jerusalem–Vasas-mérkőzés első félidejének első felében úgy tűnt, érvényesíti a papíron megmutatkozó fölényét a „hazai” együttes. (A hazai szó időjeles mivolta azért indokolt, mert a Beitar radikális szurkolói és pályaépítése miatt, zárt kapuk mögött és nem a saját létesítményében fogadta vendégét – a szerk.) Lendületesebb, erőszakosabb volt az izraeli csapat, amely a 19. percben megszerezte a vezetést. Egy bal oldalról középre tett labdát ütötte a kapus, Nagy Gergely az ötösön álló Minatto elé, akinek már csak be kellett passzolnia az üres kapuba a labdát. (1-0)

A Vasas szépen lassan felvette a mérkőzés ritmusát, nagyobb arányban nyerte a párharcokat, és a támadójátéknál is több volt a jó passz. A 36. percben egy baloldali akció után Hangya Szilveszter ívelt át a hosszúra, Pavlov fejesét pedig bevédte az izraeli hálóőr. (1-1) Nyolc perccel később megint Pavlov volt a főszereplő, egy jobboldali beadást maga mögül, droppból lőtt a felső léc segítségével a kapuba. A 1-2-es első játékrész után a második egy izraeli szabadrúgással és kapufával kezdődött és magyar góllal folytatódott.

Kulcsár lépett ki a fent említett szabadrúgás utáni kirúgásból védője árnyékából, majd okosan elpasszolta a labdát a kapus mellett (1-3). Amikor még a 87. percben is kétgólos Vasas-előnyt mutatott az eredményjelző, kevesen hihették, ebből Beitar-győzelem lesz. Márpedig így lett. Jött a csereként beálló korábbi Chelsea-játékos Benayoun, és előbb gólt lőtt, később adott egy gólpassz – ezzel egalizálva az eredményt. A slusszpoént Sabo tette fel a 93. percben, amikor megszerezte a negyedik izraeli gólt.

A Ferencváros ezzel szemben sokkal csendesebb 90 percet játszott. Varga Roland gyakorlatilag egymaga elintézte a lett ellenfelet. A támadó az első félidő 11. percében megelőzve védőjét pörgetett a kapuba, majd a második félidőben Bőle Lukács passzát rúgta öt méterről a kapuba. Igaz, a lett Jelgava gyakorlatilag csak véletlenül lépte át a felezővonalat, sokkal inkább jeleskedett a sárga lapok összeszedésében.

A Videoton FC 2-0-ra legyőzte a máltai Balzan együttesét Felcsúton a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának első mérkőzésén.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 944 megnézve, 1 alkalommal mai nap |