< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Fontos dátumra figyelmeztet a Belügyminisztérium – Önt is érintheti

| Mobile | RSS

Fontos dátumra figyelmeztet a Belügyminisztérium – Önt is érintheti

2017. július 1. | hozzászólás | Közélet

Fontos dátumra figyelmeztet a Belügyminisztérium – Önt is érintheti

A Cégkapu regisztrációra kötelezettek július 3-án 14 órától tudnak kötelezettségüknek eleget tenni a cegkapu.gov.hu oldalon – közölte a Belügyminisztérium az MTI érdeklődésére.

A tárca közölte: az e-ügyintézési törvény 2018. január 1-jétől teszi kötelezővé az elektronikus ügyintézést a gazdálkodó szervezetek számára, amely a központi szolgáltató által nyújtott Cégkapu szolgáltatással teljesíthető a legegyszerűbben.

Hatalmas változások jönnek az ügyintézésben – mindenkit érinteni fog

Az Ügyfélkapuhoz hasonló Cégkapun keresztül a cégek, alapítványok, gazdálkodó szervezetek online tartják majd a kapcsolatot a hivatalokkal, dokumentumokat küldhetnek, fogadhatnak, így személyes ügyintézés nélkül, kényelmesebben és gyorsabban intézhetik a cégügyeiket.

A regisztrációt az e-ügyintézési törvény alapján augusztus végéig kell elvégezni, a törvény azonban egy átmeneti felkészülési időszakot biztosít, így ez 2017. december 31-ig hátrányos jogkövetkezmények nélkül tehető meg. Az illetékes hatóságok 2018 január 1-jétől jogosultak lesznek a törvényességi felügyeleti eljárás vagy hatósági ellenőrzés megindítására azon gazdálkodó szervek esetében, amelyek nem regisztráltak.

A közeljövőben kihirdetendő kormánydöntés alapján az egyéni vállalkozók továbbra is az ügyfélkapu szolgáltatással jogosultak az elektronikus kapcsolattartásra, ebből adódóan a regisztrációs kötelezettség ezt a kört nem érinti.

 

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 111 megnézve, 1 alkalommal mai nap |