< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: Vádemelés 178 rendbeli csalás miatt

| Mobile | RSS

Vádemelés 178 rendbeli csalás miatt

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség csalás miatt vádat emelt egy budapesti férfi ellen, aki társaival internetes hirdetéssel százhetvennyolc sértettet károsított meg.

A munkanélküli, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező vádlott a nyomozás során ismeretlenül maradt társaival megállapodott abban, hogy a tulajdonukban nem lévő termékeket hirdetnek meg eladásra az interneten, a vételárakat bankszámlára utaltatják, az átutalt összegekért azonban nem küldik el a megrendelt árut, a befolyt pénzösszegen pedig megosztoznak.

Az internetes hirdetési portálon – kerékpártól robotporszívón át különféle porcelán tárgyakról – közzétett hirdetésekre jelentkező vevők a kialkudott vételárat vagy annak előlegét a vádlott és társai tervei szerint a megadott bankszámlára utaltatták, azonban a pénzükért semmit nem kaptak, aki pedig közülük személyesen próbálta a terméket átvenni, az csak fiktív címet talált.

A cselekmény sértettjei nemcsak Nógrád megyéből, hanem az egész ország területéről kerültek ki, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság azonban az elkövető személyére tekintettel az ügyeket egyesítve, egy eljárásban vizsgálta a cselekményeket.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását és a közügyektől eltiltását kéri, de elítélése esetén korábbi felfüggesztett szabadságvesztését is le kell töltenie. Ezen kívül a vádlottnak a sértettek kártérítési igényéért is helyt kell állnia, valamint 690.000 Ft vagyonelkobzásra is indítványt tett az ügyészség.

forrás:Magyarország Ügyészsége

Leave a Reply 98 megnézve, 1 alkalommal mai nap |