< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Döbbenet: Közös listán Kozsó, Zuschlag és Portik

| Mobile | RSS

Döbbenet: Közös listán Kozsó, Zuschlag és Portik

Döbbenet: Közös listán Kozsó, Zuschlag és Portik

fecsego.eu logo

Isten áldja Magyarországot és óvja a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált

Több mint háromezer személlyel szemben tart nyilván tízmillió forintot meghaladó adótartozást a NAV. A listán ismert neveket is találni, többek között bróker Marcsika rokonságát, Kozsót vagy éppen Portik Tamást.

Döbbenet: Közös listán Kozsó, Zuschlag és Portik

Kozsó

Ismerős nevekre bukkanhatunk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) magánszemélyeket felsoroló első negyedéves adóslistáján – írja Napi.hu. Erre azok a magánszemélyek és egyéni vállalkozók kerülnek fel, akiknél az adóhatóság 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozást tart nyilván. A lajstromban több mint háromezer név olvasható, 2336 magánszemélyé és 781 egyéni vállalkozóé .

Az adóslistára felkerült a többmilliárdos csalással vádolt, bróker Marcsika néven elhíresült Dobrai Sándorné rokonsága:

a férje, Dobrai Sándor, az egyik leánya, Dobrai Erika, valamint az egykor utazási irodaként működő Kun-Mediátor Kft.-ben Marcsika tulajdonostársa, Kemecsi László. Sajtóhírek szerint Kemecsi az egyik veje Dobrainénak, de adóslistán van a másik, volt veje is, a román származású egykori focista Binder Ciprian Claudiu is.

Listán van a Blikk által Zalatnay Sarolta egykori “jótevőjének” nevezett, dunakeszi lakóhelyű Árva Ferenc is, aki 2006-ban másodmagával várta a börtön előtt az onnét szabadult énekesnőt, és lakáshoz is juttatta.

Továbbra is adóslistán van Koltai Róbert színész fia, P. Koltai Gábor filmproducer, az ő és társai ellen 2010-ben indult büntetőeljárásában a közelmúltban született elsőfokú ítélet. A Fővárosi Törvényszék felmentette a producert a milliárdos nagyságrendű költségvetési csalás, pénzmosás és más bűncselekmények vádja alól. Koltai az eljárás során tagadta bűnösségét.

A NAV nyilvántartása szerint továbbra is adótartozása van mások mellett

Kozsónak, azaz Kocsor Zsoltnak, az Ámokfutók frontemberének, Hertelendy Klárának, művésznevén Baby Klárinak, az egykori Baby Sisters együttes tagjának, a volt szocialista politikus, börtönt megjárt Zuschlag Jánosnak, Valkó Csabának és Prekuta Bálintnak, a fővárosi Rác fürdő felújításában részt vett üzletembereknek, valamint a fegyházbüntetésre ítélt Portik Tamásnak is.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 108 megnézve, 1 alkalommal mai nap |