Kovács Béla most nem lépett bele semmibe, és elment az ügyészségre – fotó

ITTHON hvg.hu 2017. július. 19. 09:28

Kovács Béla most nem lépett bele semmibe, és elment az ügyészségre – fotó

Újságírók gyűrűjében lépett be szerda reggel a Könyves Kálmán körúti ügyészségi épületbe Kovács Béla. A Jobbik kémkedéssel gyanúsított európai parlamenti képviselője nyilatkozott is a helyszínen. Egyebek mellett azt mondta, hogy szerinte az egész ügyet a Fidesz tervelte ki.

Saját érdekének nevezte Kovács Béla, hogy minél előbb lezáruljon a büntetőügye. A jobbikos EP-képviselő erről szerdán nyilatkozott azelőtt, hogy megjelent kihallgatásán a Központi Nyomozó Főügyészségen. A főügyészség budapesti központi épülete előtt azt is elmondta: kérni fogja, hogy minél előbb zárják le ezt az ügyet.

“Ha úgy gondolják, és van megfelelő mennyiségű bizonyítékuk, akkor emeljenek vádat ellenem, én nagyon szeretném már a bíróság előtt tisztázni magamat” – fogalmazott. “Viszont ha nincs megfelelő mennyiségű bizonyíték, akkor kérem, fejezzük be az eljárást, ennek a továbbiakban helye nincsen” – tette hozzá.

Kovács Béla úgy véli: az egész egyértelmű és előre kiszámított, valamint “kitervelt akciója a Fidesznek”, nemcsak a személye, hanem a Jobbik ellen is.

Fotó: Túry Gergely
Fotó: Túry Gergely
Fotó: Túry Gergely
Fotó: Túry Gergely
Fotó: Túry Gergely

Kovács Bélának korábban is jelenése volt már az ügyészségen, de legutóbb bizonyos események “szerencsétlen sorozata” miatt nem tudott megjelenni a kihallgatáson. AMagyar Idők írta meg, hogy a kémkedéssel és költségvetési csalással gyanúsított jobbikos európai parlamenti képviselő Abháziában volt, ott gyógykezeltette magát. A cikk azt sugallta, hogy a magyar hatóságok nem tudják kihallgatni a politikust, mert a szakadár országból még nemzetközi körözéssel sem lehet hazahozni.

Kovács Béla erre úgy reagált, hogy fotókat küldött magáról, amelyeken Brüsszelben egy német nyelvű, július 4-i dátummal ellátott újságot olvas.

Később a politikus telefoninterjút adott Brüsszelből a Népszavának, és elmondta: valóban Abháziában volt körülbelül nyolc napig, most harmadszor. Korábban független választási megfigyelőként járt a szakadár országban. A budapesti kihallgatásra azért nem tudott hazautazni, mert pont a tervezett távozása előtt baleset érte. Belelépett valamibe a tengerparton, amitől elfeketedett a lába, és mentővel szállították kórházba. A brüsszeli orvosok megerősítették a gyanút, hogy vérmérgezést kapott.

Kovács azt is állította: azért nem értesített senkit erről, mert Abháziában nem működik az internet, illetve a mobilhálózatok. Egyben megígérte, hogy július 19-én meg fog jelenni az ügyészségen.

forrás:hvg.hu