< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Vizes vb: Elképesztő fölénnyel nyertek a női pólósok

| Mobile | RSS

Vizes vb: Elképesztő fölénnyel nyertek a női pólósok

2017. július 19. | hozzászólás | Sport

Vizes vb: Elképesztő fölénnyel nyertek a női pólósok – frissül

A 17. FINA Világbajnokságnak július 14-es és 30-a között ad otthont Budapest és Balatonfüred. Az atv.hu folyamatosan frissülő posztjaival tudósít az eseményekről és a helyezésekről.

    • Francia győzelem a műugróknál

      július 18.kedd 21:24

      A Laura Marino, Matthieu Rosset páros győzött a műugrók csapatversenyében a magyarországi vizes világbajnokságon. A francia kettős a júniusi Európa-bajnokságon is a legjobbnak bizonyult, ezúttal pedig Franciaország első vb-érmét szerezte műugrásban. A keddi döntőben 19 páros versenyzett a Duna Arénában, magyar induló nem volt köztük. A mexikóiak végeztek a második, az amerikaiak pedig a harmadik helyen. A csapatversenyt Európában bemutató jelleggel először a 2010-es budapesti kontinensbajnokságon rendezték meg, hivatalosan pedig a 2012-es Eb-n debütált. Világbajnokságon először két éve, Kazanyban volt csapatverseny.

      Ebben a számban a csapatokat alkotó két-két versenyző egyénileg három-három ugrást mutat be, és legalább egyet-egyet mindkét csapattagnak mindkét magasságon – 3 méteren, illetve 10 méteren – végre kell hajtania.

 

    • Franciaország-Magyarország (negyedik negyed) 5:24

      július 18.kedd 21:01

      Az utolsó negyed ráúszásában a franciák hozzák el a labdát, de nem jutnak el a kapunkig, Bujka negyedik gólját dobja a mérkőzésen. Czigány Dórát állítják ki szabálytalanság miatt, a franciák emberelőnyben támadnak, viszont Gangl Edina védi a lövést. Újabb francia támadást védett Gangl Edina, a szöglet után újabb kiállítás, a franciák pedig a kapufát találják el. Csabai többször is a kapufát találja el, a negyedben még csak egy gól volt. Gangl Edina hatalmas védést mutatott be, így kimaradt a franciák 5 méterese, majd Keszthelyi és Antal Dóra is betalál. Bár a franciák azt gondolták nincs játékban a labda, Antal odament és bedobta, így a meccs végeredménye: 5:24.

 

    • Franciaország-Magyarország (harmadik negyed) 5:20

      július 18.kedd 20:47

      A harmadik negyed ráúszásnál elhozzuk a labdát, a kapufáról hozzánk pattan vissza a labda, Tóth Ildikó találatával 2:15-re vezetünk a harmadik negyedben. A franciák egy rossz passzal eladják a labdát, Takács Orsolya hatalmas góljával 2:16-re módosul az állás. Kettős emberelőnyből Franciaország szépít, a harmadik negyedben a harmadik találatukat érvényesítik. Szilágyi lövésével újabb találat, hatalmas a különbség a két csapat között. Az első akciógólját is megszerzi a francia csapat. Szücs is betalál, a franciák támadását blokkoljuk, Bujka hatalmas gólt lő, 4:19. Középről Antal Dóra megszerzi a magyarok 20. gólját. A harmadik negyed végén ismét gólt lőnek a franciák.

 

    • Franciaország-Magyarország (második negyed) 2:14

      július 18.kedd 20:28

      A második negyed ráúszásnál a franciák hozzák el a labdát, majd Bujka szabálytalankodik, ötmétereshez jut az ellenfél, amit be is dobnak, ezzel megszerzik első góljukat. Illés Anna után Czigány Dóra is betalál, így már 1:9 az állás. Csabai Dóra megszerezte első gólját, majd Bujka kétszer is betalál: 2:12-re vezetnek a magyarok. Őrült tempóval támadtunk, majd Czigány simán betalált a bal sarokba. Támadóhiba miatt elvették a franciáktól a labdát, így újra mi támadunk, Gurisatti lövésével 14:2 a második negyed végén.

 

    • Franciaország-Magyarország (első negyed) 0:7

      július 18.kedd 20:18

      Jól kezdtek a magyar lányok, Szilágyi Dorottya elhozta a labdát, Keszthelyi Rita pedig már a 28. másodpercben megszerezte a vezetést. Kasó Orsolya remekül véd, a franciák emberelőnyben sem tudtak a kapunkba találni. Emberelőnyt harcoltunk ki, majd Takács Dóra és Antal Dóra is betalált, ezzel már 0:6-ra vezetünk az első negyedben. A franciák támadása a kapufáról kipattan, az első negyedben nem tudnak betalálni, a magyar lányok viszont még az utolsó másodpercekben is dobnak egy gólt, 0:7 az első negyed végén.

 

    • Fordulatos mérkőzésen nyert Kanada

      július 18.kedd 20:10

      Kanada női vízilabda-válogatottja 9-8-ra legyőzte Kína csapatát a magyarországi vizes világbajnokság keddi játéknapján, a Margitszigeten.

      Az ázsiai együttes a második negyed után 5-3-ra vezetett, de az észak-amerikaiak remekül játszottak a harmadik szakaszban és fordítottak (8-5). A mérkőzés hajrájában Kína egyenlített (8-8), majd Christine Robinson centergóljával Kanada egy másodperccel a végső dudaszó előtt megszerezte a győzelmet.

 

    • Kikaptak az oroszok

      július 18.kedd 18:57

      Az olimpiai bronzérmes orosz női vízilabda-válogatott meglepetésre 8-5-re kikapott Ausztrália csapatától a magyarországi vizes világbajnokság keddi játéknapján, a Margitszigeten.

 

    • Sokallták a szállás árát az amerikaiak

      július 18.kedd 18:37

 

    • Így készül Hosszú Katinka a vb-re

       

 

    • Sima görög győzelem

      július 18.kedd 15:22

      A görög női vízilabda-válogatott 19-5-re legyőzte Kazahsztán csapatát a magyarországi vizes világbajnokság keddi játéknapján, a Margitszigeten.

      A mezőny legeredményesebb játékosa, a görög Alexandra Aszimaki négy gólt dobott.fotó: mtiFotó: MTI

 

  • Ashton Kutcher kiakadt

    július 18.kedd 14:13

    Ahogy arról portálunk is beszámolt, Mila Kunis és Ashton Kutcher is kilátogatott a vizes vb-re. A sztárpárt Kemény Dénessel való diskurálásuk közben kapták lencsevégre, majd emiatt posztolt a twitterre Kutcher: a sztár azt szeretné, ha nem fotóznák a gyerekeiket, ugyanis a gyerekek nem választották a nyilvános szereplést.

  • forrás:atv.hu
Leave a Reply 143 megnézve, 1 alkalommal mai nap |