< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Az Iszlám Állam pénzelte a Fülöp-szigeteki dzsihadistákat))) L’État islamique a été financé par les djihadistes des Philippines

| Mobile | RSS

Az Iszlám Állam pénzelte a Fülöp-szigeteki dzsihadistákat))) L’État islamique a été financé par les djihadistes des Philippines

2017. július 22. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Az Iszlám Állam pénzelte a Fülöp-szigeteki dzsihadistákat

fecsego.eu logo

 

Isten áldja Magyarországot és óvja a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált

 

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet által nyújtott anyagi segítség tette lehetővé a vele szövetséges, Fülöp-szigeteki Maute terrorszervezetnek, hogy megtámadja a szigetek déli részén fekvő Marawi városát – derül ki egy indonéziai kutatóintézet pénteki jelentéséből.

Az Iszlám Állam pénzelte a Fülöp-szigeteki dzsihadistákat

Harc a Fülöp-szigeteki dzsihadisták ellen

Az indonéziai fővárosban, Jakartában székelő Politikai Konfliktuselemző Intézet (IPAC) tájékoztatása szerint a terrorszervezet egyik meghatározó alakjának számító, az iszlám jogtudósból dzsihadistává vált malajziai Mahmúd Ahmad az IÁ által elutalt több ezer dollárt csapolt le indonéziai iszlamistákon és helyi forrásokon keresztül. Az IPAC jelentése szerint

mindez a dzsihadista szervezeteken belül egy olyan parancsnoki láncra utal, amely Szíriától a Fülöp-szigeteken át egészen Indonéziáig és egyéb délkelet-ázsiai országokig terjed ki.

A kutatóintézet emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy a térségbeli fiatal dzsihadisták és velük szimpatizálók körében jelentősen megnőtt a Fülöp-szigeteki terroristák tekintélye annak következtében, hogy a Maute harcosai több mint nyolc hét után is képesek tartani Marawi városát a kormányerők elleni harcukban. Az IPAC szerint ezen új jelenség következtében például két nagyobb, az Iszlám Államnak korábban felesküdött indonéziai iszlamista csoport egybeolvadt.

Ezért az elemzőintézet arra figyelmeztet: megnőhet az esélye annak, hogy a dzsihadisták a Fülöp-szigetek egyéb részein is támadásokat követnek el, ahogy ennek esélye fennáll Indonéziában és Malajziában is. Az IPAC elemzői ezenkívül attól tartanak, hogy a Marawiból kiszivárgó és visszatérő harcosok egy olyan szervezetet hozhatnak létre, amelynek önjelölt vezetőiként egyesítenék az Iszlám Államnak hűséget fogadott – egyebek között – Fülöp-szigeteki, indonéziai és malajziai dzsihadista sejteket.

A jelentés szerint mindez ösztönzően hathat a térségbeli dzsihadisták tevékenységére, bár továbbra is kicsi a valószínűsége annak, hogy az IÁ-párti délkelet-ázsiai sejtek a Fülöp-szigeteken túlra is képesek legyenek kiterjeszteni befolyásukat.

Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök pénteki közlése szerint az iszlamista szélsőségesek jelenleg mintegy 300 túszt tartanak fogva Marawiban, és a kormányerők emiatt nem tudnak átfogó támadást indítani a nyolc hete húzódó konfliktus lezárása érdekében. Az államfő arra utasította a hadsereget, hogy ne indítson olyan támadást, amely veszélybe sodorhatja a túszok életét. A Fülöp-szigeteki elnök úgy vélte: ha támadnának, a szélsőségesek elkezdhetik lefejezni a túszaikat, ezért – ha szükséges – akár egy évet is várnak az offenzívával.

Az összecsapások május végén kezdődtek el az Iszlám Állam dzsihadista szervezettel szövetséges fegyveresek és a kormánycsapatok között a Fülöp-szigetek déli részén fekvő Marawiban. A konfliktusban mára több mint 600 ember vesztette életét, többségében a lázadók soraiból, de több tucat civil lakost a szélsőséges fegyveresek öltek meg.

Duterte szükségállapotot hirdetett Mindanao szigetén, és mivel ennek hatálya a napokban lejár, az elnök azt kérte a törvényhozástól, hogy december 31-ig hosszabbítsák meg az intézkedést. A manilai kongresszus szombaton szavaz az ügyről.

fecsego.eu/atv.hu/MTI

L’État islamique a été financé par les djihadistes des Philippines

logo fecsego.eu

Que Dieu bénisse et protège le portail des nouvelles internationales de www.fecsego.eu Hongrie

l’aide financière fournie par l’organisation djihadiste appelé l’Etat islamique (IA) a permis à son allié, l’organisation terroriste Philippines Maut qui a attaqué la ville dans le sud des Philippines Marawi – Indonésie, selon un rapport de recherche vendredi.

L’État islamique a été financé par les djihadistes des Philippines
La lutte contre les djihadistes des Philippines

Selon la capitale indonésienne, Jakarta, dont le siège est à l’Institut d’analyse des conflits politiques (IPAC), l’organisation terroriste est une forme dominante, devenir dzsihadistává malaisienne Mahmoud Ahmad Islam de par le projet IA vers le bas transféré en raison de milliers de dollars pour les islamistes indonésiens et des sources locales. Selon l’IAPC est

il se réfère à une chaîne de commandement au sein des organisations djihadistes, qui étend tout le chemin vers l’Indonésie et d’autres pays d’Asie du Sud, de la Syrie aux Philippines.

La recherche a également aussi attiré l’attention sur sympathisants parmi la région aux jeunes djihadistes et avec une augmentation significative du prestige des terroristes aux Philippines en raison des combattants de péage sont en mesure de garder la ville de Marawi dans leur lutte contre les forces gouvernementales après plus de huit semaines. Selon IAPC par exemple, à la suite de ce nouveau phénomène, deux grands Etat islamique d’Indonésie groupe islamiste sous serment, il a été fusionné en un seul.

Par conséquent, l’institut d’analyse met en garde: peut augmenter les chances que les djihadistes à commettre des attentats dans d’autres régions des Philippines, cette chance existe en Indonésie et en Malaisie ainsi. L’ajout IPAC, les analystes craignent que le Marawiból échapper et le retour des guerriers pour créer une organisation en intégrant reçu allégeance à l’Etat islamique en tant que dirigeants nommés auto– entre autres – les Philippines, l’Indonésie et la Malaisie cellules djihadistes.

Selon le rapport, cela pourrait stimuler les activités des jihadistes dans la région, mais encore une faible probabilité d’être en mesure de cellules pro-IA sont l’Asie du Sud-Est pour étendre leur influence au-delà des Philippines.

Selon la divulgation des extrémistes islamistes Philippine président Rodrigo Duterte de vendredi détiennent maintenant quelque 300 otages de Marawiban, et pour cette raison, les forces gouvernementales ne peuvent pas lancer une attaque complète afin de compléter les huit semaines de conflit en cours d’exécution. Le chef de l’Etat a ordonné à l’armée de ne pas lancer une attaque qui pourrait mettre en danger la vie des otages. Le Président des Philippines a estimé que si les surgiraient extrémistes commencent à décapiter les otages, donc – si nécessaire – attendent jusqu’à un an dans l’offensive.

Les affrontements ont commencé fin mai entre l’organisation djihadiste Alliée, les militants de l’Etat islamique et les troupes gouvernementales dans le sud des Philippines Marawiban. Le conflit est maintenant plus de 600 personnes ont été tuées, principalement dans les rangs des rebelles, mais des dizaines de civils ont été tués par des militants extrémistes.

DUTERTRE a déclaré l’état d’urgence sur l’île de Mindanao, et à cause de ce champ d’application expire en jours, le président a demandé au législateur de prolonger la mesure jusqu’au 31 Décembre. Le Congrès de Manille samedi pour voter sur la question.

fecsego.eu/atv.hu/MTI

 

Leave a Reply 117 megnézve, 1 alkalommal mai nap |