< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Bizarr szerződéseket köt a vagyonkezelő Mészáros Lőrinc rokonságához köthető cégekkel

| Mobile | RSS

Bizarr szerződéseket köt a vagyonkezelő Mészáros Lőrinc rokonságához köthető cégekkel

2017. július 28. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Bizarr szerződéseket köt a vagyonkezelő Mészáros Lőrinc rokonságához köthető cégekkel

Bizarrnak, elképzelhetetlennek tartja az LMP társelnöke azokat a keretszerződéseket, amelyeket a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő kötött Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterhez köthető vagy vele üzleti kapcsolatban álló cégekkel.

Hadházy Ákos csütörtöki, korrupcióinfónak nevezett sajtótájékoztatóján rámutatott: a Fejér BÁL Zrt., amelyben Mészáros Lőrinc gyermekei és felesége is dolgozik, a ZÁÉV Zrt., valamint a West Hungária Bau Kft. is kötött negyvenmilliárd forintos keretszerződést a vagyonkezelővel. A dokumentumban azonban nem szerepel, mit, hol és mikor kell ezért teljesíteniük – tette hozzá.

Fotó: LMP-sajtó

A szerződés szerint a konkrét munkákról később közbeszerzést írnak ki, azokra azonban már csak az említett cégeket hívják meg.
Hadházy Ákos bizarrnak tartja a többi közt azt, hogy a dokumentumok mindössze ötven napig írnak elő késedelmi kötbért, amelyek keretében legfeljebb a szerződéses összeg tíz százalékát kell visszafizetni. Kijelentette azt is: ugyanazt a primitív trükköt használják az ellenséges ajánlattevők kizárására, mint a trafikok kiosztásánál, egy esetleges üzleti terv például ugyanolyan fontos lehet, mint az árajánlat.
A politikus elmondta azt is: az MSZP által kezdeményezett rendkívüli ülésnapon napirendre vennék a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását is.

Hadházy Ákos törvénytelennek nevezte, hogy a BKK közbeszerzés nélkül, „úgy tűnik, utólag hozta létre” az online jegyértékesítési rendszer fejlesztéséről szóló szerződést. Kijelentette: a szoftverbotrány csak a jéghegy csúcsa.

Kérdésre beszámolt arról is: az LMP országos elnökséges azért döntött úgy, hogy hivatalosan is tárgyalásokat indít a 2018-as választási együttműködés lehetőségéről az Új Kezdet nevű párttal, mert annak vezetője, Gémesi György szerintük garancia a Fidesz által szétvert önkormányzatiság visszaállítására.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 117 megnézve, 1 alkalommal mai nap |