< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Nagy Ottó:Laci te, hallod-e?

| Mobile | RSS

Nagy Ottó:Laci te, hallod-e?

2017. július 30. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Nagy Ottó:Laci te, hallod-e?

Álláspont. Nem tudom, hogyan viselte, de az biztos, hogy régen nyalták már ilyen fényesre Botka László hátsóját, mint a 168 órában megjelent interjúban

szerző:Nagy Ottó

És közben még azt sem kérdezték meg tőle: Hány az óra, Vekker úr? Mert akkor talán az interjú alanya és készítője is vetett volna egy-egy bizonytalan pillantást arra a híres Rolexre, bár lehet, hogy arra legalább egyiküknek jó rálátása volt.

Még csak arra sem mertek rákérdezni, hogy mekkora bukta a Fizessenek a gazdagok! elnevezésű program, tekintettel arra, hogy annak kiötlője bizony nem a létminimum alatt tengődik, ahol állítása szerint a magyarok negyven százaléka él. Ehelyett azt bizonygatták, hogy az elkeseredett szoci szimpatizánsokra hatott, és az inaktív szavazórétegnek is tetszett, de még finomhangolás szükséges, mert kell a plusz egymillió szavazó. Luxusterepjáróról, Szeviép-milliárdokról és minden bizonnyal last minute – hiszen úgy olcsóbb – külföldi luxusnyaralásokról és a Czeglédy-ügyről nem esett szó. Bizonyára azért nem, mert alany és kérdező elmerült a nagy munkában, annak meg ugye a végeredménye fontos.

Nos, és ezt szilárdan kijelenthetjük, az egyikre nem vagyunk kíváncsiak, a másikat meg láttuk nyomtatásban. Éppen aznap, amikor újabb adatok jelentek meg a hazai foglalkoztatottságról és munkanélküliségről. Szomorú számok ezek Botka László és kínosan mosolygó holdudvara számára: a második negyedévben négymillió-négyszázhúszezer volt a foglalkoztatottak átlagos létszáma, hetvenhétezerrel több, mint egy évvel korábban, az állástkeresők száma pedig kevesebb mint kétszázezer. Emlékeztetőül, de nem is, inkább tanulságul, a KSH 2010. március 29-én – tehát a választások előtt, a szoci éra végén – azt közölte, hogy 11,4 százalékos adat rosszabb minden várakozásnál, tizenhat éve volt utoljára ilyen magas a munkanélküliség Magyarországon.

A 2010. március 29. óta eltelt időszak fényében tessék értékelni a mostani 4,3 százalékos munkanélküliségi adatot. Ami tulajdonképpen teljes foglalkoztatottságot jelent, ezt bizonyítja az egyre több ágazatban jelentkező munkaerőhiány. Ez természetesen gond, de nem baj, a foglalkoztatók kénytelenek bért, béreket emelni, amit a kormány is segít, lásd a folyamatosan emelkedő minimálbért, kötelező szakmunkás-bérminimumot és az életpályamodellekhez igazított, szintén növekvő fizetéseket. Érintőlegesen még arról, hogy a gazdaság erősödik, és ezt nemzetközi téren is elismerik, az államadósság csökken, az államháztartási hiány minden uniós előírásnak megfelel, a rezsi- és áfacsökkentéseket is érzik bizony a pénztárcák, a bürokrácia csökkenését pedig a lelkek is, és a lakosság nemcsak fogyaszt, hanem egyre nagyobb mértékben megtakarításokban is gondolkodik. Legutóbb pedig Tusványosról azt is hallhattuk, hogy amit a kormány a multiktól elvesz, azt a magyar családoknak adja, a gyermeket nevelők sok egyéb kedvezménye mellett.

Ezek után kanyarodjunk vissza az interjú még egy mondatára, hiszen Botka azt mondta, az „igazságosság alapján bevezetjük a tizenharmadik havi nyugdíjat”. Könyörgök, ő maga is megszavazta annak a Gyurcsány-kormány alatt az elvételét. És nem véletlenül nyomott rossz gombot, hanem kapásból, első szándékból megszavazta. Érdekes, egy létforma az ilyen, akinek még az alaptörvény sem tetszik, pedig abban a nyugdíjak értékállósáságát is rögzítették.

Botka László legalább annyira jól időzítette ezt az interjút, amilyen jó érzékkel rúgott bele a héten Vona Gábor, a Jobbik elnöke a nyugdíjasokba. És most, hogy így összekacsintottak, már nem is kell titkolózniuk, nyugodtan összebútorozhatnak, és együtt álmodozhatnak tovább.

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 110 megnézve, 1 alkalommal mai nap |