< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kegyetlenül összeverték Gizi nénit egy idősotthonban

| Mobile | RSS

Kegyetlenül összeverték Gizi nénit egy idősotthonban

2017. augusztus 1. | hozzászólás | Közélet

Kegyetlenül összeverték Gizi nénit egy idősotthonban

Rátkai Gizella, nemrég idős édesanyját, Gizi nénit, a közeli szociális otthon gondjaira bízta. Egy hét sem telt el, és a nőnek csaknem ki kellett menekítenie 88 éves anyját az intézményből, miután többnapos kéztöréssel és tenyérnyi lila foltokkal a testén látta viszont.

Kegyetlenül összeverték Gizi nénit egy idősotthonban

“Az udvaron gyomlált, virágot szedett, korához képest jó állapotban volt, mielőtt bevittem az otthonba. Ott az ő érdekeire hivatkozva nem engedték meg, hogy látogassam” – árulta el Rátkai Gizella, aki napjában többször is érdeklődött telefonon anyukája hogyléte felől. Az aggodó rokon olykor a kerítés mellől figyelte édesanyját, amint az otthon kertjében a többi beteggel együtt üldögél.

Gizellát – elmondása szerint – telefonon arról tájékoztatták az ápolók, hogy édesanyja elesett egy bokorban, és megsérült. Többek között emiatt sem tudott belenyugodni abba, hogy nem látogathatja anyját. Így megszegve a korábbi tilalmat, mégis bement az otthonba. Az asszony sérüléseit látva azonnal eldöntötte: biztosan nem hagyja őt az intézményben.

“Az ájulás kerülegetett, amikor megláttam, hogy milyen állapotban van. A szemét nem bírta kinyitni, a bokája úgy be volt duzzadva, mint még korábban soha, a keze el volt törve. Mindezek mellett pedig az ujját szopogatta, annyira szomjas volt már” – tette hozzá Gizella, aki eldöntötte, amint lehetséges, kiszabadítja onnan édesanyját.

A nő azonban nem érte be ennyivel, és elhatározta, hogy amint Gizi néni egészsége engedi, megteszi a szükséges jogi lépéseket az ügyben.

A Blikk úgy tudja, az idősek otthonában a műszakváltással magyarázták, miért nem hívtak orvost a kéztörött asszonyhoz. Ezzel kapcsolatban az intézmény nem nyilatkozott.

fecsego.eu/atv.hu / Blikk

Leave a Reply 138 megnézve, 1 alkalommal mai nap |