< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Török lap: Három nap alatt lerohanjuk Németországot))) feuille turque: envahir l’Allemagne en trois jours

| Mobile | RSS

Török lap: Három nap alatt lerohanjuk Németországot))) feuille turque: envahir l’Allemagne en trois jours

2017. augusztus 9. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Török lap: Három nap alatt lerohanjuk Németországot

Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn ismét a Törökország-ellenes terrorszervezetek támogatásával vádolta Németországot – jelentette a Günes török kormányközeli napilap internetes oldalán.

Török lap: Három nap alatt lerohanjuk Németországot

A török államfő az északkelet-törökországi Rizében tartott beszédet a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) helyi képviselői előtt.

Erdogan elsősorban azt kifogásolta, hogy Berlin nem reagált arra a több ezer aktára, amelyben Ankara az általa terrorszervezeteknek minősített csoportokhoz köthető emberek kiadatását kérte. Mint mondta: Törökország 4500 dossziét jutatott el Angela Merkel német kancellárhoz, de egyikre sem kapott választ. Rámutatott: Berlin ugyanakkor azt várja Ankarától, hogy az majd kiadja a Törökországban terrorizmus vádjával letartóztatott német állampolgárokat.

A török elnök hangoztatta:

a terrorszervezetek mögött számos erő áll, de ezzel kapcsolatban részletet nem említett.

Erdogan már többször vádolta azzal Berlint, hogy menedéket nyújt a Délkelet-Törökországban 1984 óta fegyveres függetlenségi harcot vívó Kurdisztáni Munkáspárt (PKK), valamint a tavaly júliusi puccskísérletért felelőssé tett Fethullah Gülen muzulmán hitszónok szimpatizánsainak, többek mellett magas rangú katonatiszteknek, politikusoknak és újságíróknak. A PKK-t az Európai Unió is terrorszervezetként tartja nyilván. Az Egyesült Államokban élő Gülen tagadja az összeesküvés kitervelésének vádját.

az európa megszállásáról szóló napilap címlapja (fotó: twitter)Az Európa megszállásáról szóló napilap címlapja (Fotó: Twitter)

Törökországban az utóbbi egy évben több mint 50 ezer embert helyeztek előzetes letartóztatásba, és körülbelül 170 ezer ember ellen indítottak eljárást terrorszervezetekkel összefüggésben. Mindemellett nagyjából 150 ezer embert elbocsátottak vagy felfüggesztettek állásából.

Egyre nagyobb a konfliktus

A német és a török kormány viszonya a 2016-os puccskísérlet óta folyamatosan romlik, a kapcsolatot konfliktusok egyre hosszabb sora terheli, ami a közelmúltban diplomáciai viszályhoz vezetett. A berlini vezetés a múlt hónapban irányváltást jelentett be, az eddiginél keményebb fellépést ígér Törökországgal szemben, arra hivatkozva, hogy Ankara elfordul az európai értékektől.

Egy az elnökhöz, Recep Tayyip Erdoganhoz köthető napilap azt írta, hogy ha háborúra kerülne sor, pillanatok alatt elfoglalnának több európai országot is – írja az Express.

A kormányközeli Yeni Söz címlapja szerint Németországot a török hadsereg három nap alatt le tudná rohanni – a francia invázióhoz pedig egy óra is elég lenne.

A Yeni Söz abszurd állítását egy amerikai politológus, George Friedman szavaira alapozza: szerintük Friedman egyszer azt mondta, ha a németeknek és a franciáknak lenne elég bátorságuk a harchoz, nagyon hamar vereséget szenvednének, idézi a lapot a Faktor. Emellett a nemzetközi kutatóintézet, a Gallup közvélemény-kutatását is megemlítik:

„Az európaiak azt válaszolták, hogy háború esetén nem harcolnának a hazájukért, hanem felvonnák a fehér zászlókat. Németországról lemondtak a lakói. Ha reggel elkezdjük a támadást, akár már aznap este a Bellevue-kastélyban imádkozhatunk”

– írja a lap.

fecsego.eu/atv.hu

feuille turque: envahir l’Allemagne en trois jours

Recep Tayyip Erdogan président turc a de nouveau accusé l’Allemagne d’organisations anti-terroristes de la Turquie lundi soutien – rapporté sur le site Web du gouvernement turc Güneş journal à proximité.
feuille turque: envahir l’Allemagne en trois jours

Le chef d’Etat turc a eu lieu dans le discours nord-est en Turquie Rize devant les représentants locaux de la Parti de la justice et le développement (AKP).

Erdogan principalement plaint que Berlin n’a pas répondu aux milliers de fichiers, qui Ankara a demandé qu’elle soit liée à des organisations terroristes, des groupes de personnes d’extradition qualifiés. Comme il dit que la Turquie underendowment 4500 dossier à la chancelière allemande Angela Merkel, mais il n’y avait pas de réponse d’entre eux. Il a souligné: Berlin, cependant, Ankara attend qu’elle publiera un citoyen allemand arrêté sur des accusations de terrorisme en Turquie.

Le président turc a affirmé:

derrière un certain nombre d’organisations terroristes est forte, mais les détails ne sont pas mentionnés à cet égard.

Erdogan a accusé à plusieurs reprises de Berlin à battre en retraite à l’armée Turquie du sud-est depuis 1984 la lutte pour l’escrime de l’indépendance du Parti des travailleurs du Kurdistan (PKK) et était responsable de la tentative de coup d’Etat dernier sympathisants du prédicateur Fethullah Gülen musulmans Juillet, haut parmi les officiers militaires d’autres gradés, des politiciens et des journalistes. Le PKK garde la trace de l’Union européenne comme une organisation terroriste. Gülen aux États-Unis de la planification d’un complot visant à nier l’accusation.

journal sur la couverture de l’occupation de l’Europe: le journal en première page sur l’occupation de l’Europe (twitter Photo) (Photo: Twitter)

Turquie l’année dernière plus de 50 mille personnes ont été placées en garde à vue et poursuites engagées contre environ 170 mille personnes en relation avec les organisations terroristes. En outre, l’art redondant ou suspendu environ 150000.

Il y a un conflit de plus en plus

L’allemand et les relations avec le gouvernement turc depuis cessé de se dégrader la tentative de coup d’Etat 2016, la connexion se trouve la ligne de plus en plus longue des conflits, qui ont conduit à la récente lutte diplomatique. La direction de Berlin a annoncé un changement de direction dans le dernier mois, promettant plus difficile que jamais l’action contre la Turquie, faisant valoir que Ankara tourne les valeurs européennes.

Un lié au président, le journal Recep Tayyip Erdoganhoz a écrit que si une guerre aurait lieu, pas de temps d’occupation de plusieurs pays européens – entrer dans l’Express.

Selon le gouvernement de l’Allemagne près de la couverture Yeni Soz de l’armée turque se précipiter en trois jours – l’invasion française et une heure serait suffisant.

Yeni Soz affirmation absurde par un politologue américain George Friedman a fondé ses mots: penser Friedman a dit que les Allemands et les Français seraient assez de courage pour se battre très vite subir une défaite, cité par le facteur de papier. Il ajoute également à l’Institut de recherche internationale, un sondage Gallup aussi:

« Les Européens ont répondu qu’il ne se bat pas pour leur pays en temps de guerre, mais soulève aussi les drapeaux blancs. A propos de l’Allemagne renoncé à ses habitants. Si vous commencez le matin de l’attaque, dès que nous pouvons prier pour le Palais Bellevue cette nuit ”

– écrit le journal.

fecsego.eu/atv.hu

 

Leave a Reply 125 megnézve, 1 alkalommal mai nap |