< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: “Nincs sok időd” – Vadai kemény levelet írt Botkának

| Mobile | RSS

“Nincs sok időd” – Vadai kemény levelet írt Botkának

2017. augusztus 10. | hozzászólás | Közélet

“Nincs sok időd” – Vadai kemény levelet írt Botkának

fecsego.eu logo

Isten áldja Magyarországot és óvja a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált

“Laci, a DK nem eladó” – írta a DK alelnöke.

“Nincs sok időd” – Vadai kemény levelet írt Botkának

Kemény hangvételű levelet írt a DK alelnöke Botka Lászlónak, az MSZP miniszterelnökének, amiben az összefogást sürgeti .

“Egy generációhoz tartozunk, hittük, hogy a mi korosztályunk fogja megváltoztatni az MSZP-t. Én egy idő után ezt reménytelennek láttam és részt vettem egy új párt, a Demokratikus Koalíció létrehozásában, Te maradtál. Miniszterelnök-jelöltje lettél az MSZP-nek. És mindannyiunk miniszterelnöke szeretnél lenni. Ehhez azonban tisztelned kell a választóinkat, a pártunkat és bennünket is” – írja Vadai.

Vadai megemlíti, hogy hiába ígérte Botka a nagy ellenzéki demokratikus csapat építését, ebből nem lett semmi, az MSZP miniszterelnök-jelöltje egyszer sem kereste a DK-t.

Az alelnök úgy folytatja, hiába kéri Botka, hogy a párt Gyurcsány Ferenc nélkül menjen vele, „a DK egy összetartó közösség”.

„Mi nem folytatunk nyilvános vitákat, miközben belül nem egyszer csaknem veszekszünk, de ezt természetesnek gondoljuk, ahogy azt is, hogy aki kisebbségben marad, az ezt fegyelmezetten tudomásul veszi. Nem szivárogtatunk, nem fenyegetjük egymást, nem ígérünk senkinek pozíciót megállapodásért, hallgatásért cserébe.És megvédjük egymást.

Laci, a DK nem eladó. Se elnököstül, se nélküle. Ez a helyzet”

– írja Vadai.

Ha egyedül maradnak, Vadai szerint egyedül indulnak, de ezt nem szeretné, ugyanakkor hozzáteszi, szabad a verseny 2018-ban. Nyílt levelét azzal zárja, hogy miután Botka vállalta az MSZP vezetését övé lesz a siker, de ha úgy alakul, a kudarc is.

„Ugyanakkor nem bánnám, ha lassan szembenéznél saját felelősségeddel. Azzal, hogy ha nem változtatsz eddigi magatartásodon, akkor nehéz helyzetbe kerülünk. Még nem késő. De nincs sok időd. Várunk, bármelyik elnökségi ülésünkre is” – zárja sorait Vadai.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 81 megnézve, 1 alkalommal mai nap |