< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Botkát lecserélnék Kunhalmira? – Reagált az MSZP elnöke

| Mobile | RSS

Botkát lecserélnék Kunhalmira? – Reagált az MSZP elnöke

2017. augusztus 11. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Botkát lecserélnék Kunhalmira? – Reagált az MSZP elnöke

FOTÓ: Népszava

Szó sincs róla, hogy Kunhalmi Ágnes – akivel egyébként kiváló a viszonyuk – átvenné Botka László helyét, és ő lenne a miniszterelnök-jelölt – jelentette ki határozottan Molnár Gyula az ATV műsorában.

„Nincs miniszterelnöki casting az MSZP-ben” – nyilatkozta a pártelnök az Egyenes beszédben, miután a mostanában a baloldal lejáratását célzó cikkeiről ismert, kormánypropagandistává silányult Origo arról pletykálkodott, hogy az MSZP budapesti elnöke venné át a szegedi polgármester helyét az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként.

Molnár Gyula a párt belügyeivel kapcsolatban úgy fogalmazott: Botka támogatottsága töretlen, az irány megvan, erről az útról pedig nem lehet letérni. Pontosabban: a következő időszakban 106 jelöltet kell megnevezniük és országos listát kell állítaniuk. Mindenkinek lesz helye. Nem széthúzni kell, hanem összetartani – jelentette ki Molnár,  hozzátéve: mindenkit várnak a demokratikus ellenzéki összefogásba, Gyurcsány Ferenc és a Jobbik kivételével.

Az MSZP elnöke azt is elmondta az ATV-ben: a 106 egyéni jelöltjük már december óta megvan, de nyitva áll a lehetőség, még lehet ezen változtatni. Szeptember 29-et tűzték ki belső határidőnek, addig kell a helyi választási csapatoknak felállni. Ezt egy értelmiségi találkozó fogja követni Szegeden, a stratégia itt fog elhangozni és Botka László itt fogja bemutatni azoknak a neveit, akik egy szocialista választási győzelem esetén a Botka-kormány tagjai lennének – árulta el a pártelnök.

Kunhalminak is szerepet osztott Botka
Augusztus elején Kunhalmi Ágnes azután nyilatkozott lapunknak, miután a párt budapesti elnöksége, az országos vezetés korábbi döntésének és az alapszabályban foglaltaknak megfelelően, javaslatot tett a Budapesti Választási Bizottság felállítására. A testület elnöke az alapszabály értelmében az MSZP budapesti elnöke is. Kunhalmi akkor kijelentette: „A párt döntéseinek megfelelően halad a felkészülés a kampányra, ezen dolgozunk az országos vezetéssel, Botka László miniszterelnök-jelölttel és az általa e munka segítésére felkért Tóth József XIII. kerületi polgármesterrel”.
Mint lapunk is megírta, a szocialisták választási felkészülését a fővárosban a kerületi polgármesterként 1994 óta ötször is megválasztott Tóth József koordinálja. Kunhalmi erről azt mondta: „Jó döntésnek tartom, hogy a rendszerváltás óta egyik legsikeresebb polgármestert Botka László külön feladatra kérte fel. Szükség van minden sikeres baloldali politikusra, hogy új reményt és lendületet adjunk Magyarországnak a Fidesz hosszú sötétsége után”.
Szocialista forrásaink szerint ezúttal semmiképpen sincs szó belső ellentétről. A párt elnöksége döntött arról, hogy augusztus végéig minden megyében, illetve a fővárosban is megalakulnak a választási kampánytestületek. Ez nem érinti Tóth megbízatását, ami a fővárosi választási stratégia kidolgozása. Lapunk korábban úgy értesült, hogy az MSZP vezetői a bejelentés előtt egyeztettek a polgármesterrel, aki elfogadta Botka László felkérését.

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 100 megnézve, 1 alkalommal mai nap |