< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Szakszervezet: több mint félszáz vasutas elbocsátást tervezi a MÁV

| Mobile | RSS

Szakszervezet: több mint félszáz vasutas elbocsátást tervezi a MÁV

2017. augusztus 13. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Szakszervezet: több mint félszáz vasutas elbocsátást tervezi a MÁV

Több mint 50 vasutas elbocsátását tervezi a MÁV, a VDSzSz Szolidaritás szeptemberre sztrájkot hirdet, ha addig nem oldódik meg a helyzet.
hirdetés

Sztrájkot hirdet szeptemberben a VDSzSz Szolidaritás a MÁV-START-nál, ha nem vezet eredményre a szakszervezet által augusztus 11-én kezdeményezett kollektív munkaügyi vita.

A szakszervezet értesülése szerint a MÁV-START alá tartozó Utasellátó központ vezetése ugyanis csoportos létszámleépítésre készül: több mint félszáz vasutas elbocsátását tervezi, akik többségében hálókocsi kalauzok, étkezőkocsikon szolgálatot teljesítő szakácsok, felszolgálók.

A VDSzSz Szolidaritás közleménye szerint “a törvényes kereteken belül mindent elkövet azért, hogy tagjai, a vasutas munkavállalók ne kerülhessenek utcára, ne váljanak munkanélkülivé, így családjuk és önmaguk megélhetését ne segélyekből, könyöradományokból lehessen csak ideig-óráig biztosítani.”

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 41 megnézve, 1 alkalommal mai nap |