< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: Vádemelés a macedón kábítószercsempésszel szemben

| Mobile | RSS

Vádemelés a macedón kábítószercsempésszel szemben

2017. augusztus 16., 9:46
Vádemelés a macedón kábítószercsempésszel szemben

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a macedón férfival szemben, aki ez év februárjában több mint 17 kg marihuanát próbált meg Magyarországra csempészni.

A vádirat szerint a vádlott 2017. február végén bérelt egy macedón honosságú személygépkocsit azzal a céllal, hogy marihuanát csempésszen Nyugat-Európába. Ezt követően egy ismeretlen személy megbízásából a gépkocsi gyári kialakítású üregeibe, valamint pótkerekébe marihuanát rejtett, és mintegy 8.000 euróért vállalta, hogy azt az adott címre leszállítja.

A vádlott 2017. február 24-én a déli órákban jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőhelyen, ahol az elrendelt ellenőrzés során a gépkocsijában nettó 17 kg tömegű marihuanát foglaltak le tőle.

Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a vádlott által Magyarországra behozott 65 csomag növényi ágvégződés kannabiszt tartalmaz, ami kábítószernek minősül, és aminek tiszta hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának mintegy kétszerese.

Az ügyészség a vádlottat ezért különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

forrás:Magyarország Ügyészség

Leave a Reply 126 megnézve, 1 alkalommal mai nap |