< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: A Raiffeisen Bank is kínálhat minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket

| Mobile | RSS

A Raiffeisen Bank is kínálhat minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket

2017. augusztus 21. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Gazdaság-hitelezés-fogyasztóbarát hitelek

A Raiffeisen Bank is kínálhat minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket

A Raiffeisen Bank Zrt. is megkezdheti a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek kihelyezését, a termékek forgalmazásának kezdő időpontját a hitelintézet határozza meg – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn az MTI-vel.

Korábban az MKB, a K&H, az FHB, az Erste, illetve 48 takarékszövetkezet, a Pannon Takarék Bank és a Mohácsi Takarék Bank már korábban elnyerte a jogot az MNB-től a fogyasztóbarát lakáshitelek folyósítására. Az FHB-nál július 1-jétől, az Ersténél július 24-étől, a takarékszövetkezeteknél pedig szeptember elsejétől igényelhetők a hitelek.
A közlemény szerint a jegybank a minősítési keretrendszer megalkotásával sztenderdizált, egyszerűen összehasonlítható és fogyasztóbarát jellemzőkkel rendelkező lakáshiteltermék elterjesztését tűzte ki célul. Az MNB a piaci szereplőkkel és a fogyasztókkal folytatott intenzív konzultáció eredményeképp a minősítés koncepcióját és a hozzá kapcsolódó pályázati kiírást úgy alakította ki, hogy a fogyasztói igényeket minél inkább kielégítő, a piaci versenyt erősítő és a hitelkiváltásokat ösztönző termékek forgalmazása indulhasson meg.
Felidézték: az idén május 19-én közzétett pályázati feltételek alapján június 1-jétől pályázhatnak a  hitelintézetek a minősítés elnyerésére.
A minősített fogyasztóbarát lakáshitelek termékismertetőit az MNB minositetthitel.hu oldalán érhetik el a fogyasztók – tették hozzá.

fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 67 megnézve, 1 alkalommal mai nap |