< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Baloldali káosz: megtalálták Botka utódját?//// Le chaos de gauche: trouvé le successeur de Botka?

| Mobile | RSS

Baloldali káosz: megtalálták Botka utódját?//// Le chaos de gauche: trouvé le successeur de Botka?

2017. augusztus 22. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Baloldali káosz: megtalálták Botka utódját?

Gyurcsány Ferenc kész lemondani a befutó listás helyéről a közös baloldali listán, azonban cserébe azt kéri, hogy felesége, Dobrev Klára legyen a miniszterelnök-jelölt – értesült a Figyelő. A lap szerint egyre nagyobb az elégedetlenség az MSZP-ben Botka László sikertelensége miatt, legutóbb Hiller István ment neki a miniszterelnök-jelöltnek.

Az MSZP minapi vezetőségi ülésén Hiller István választmányi elnök nekiment Botka László miniszterelnök-jelöltnek. Hiller állítólag nem elégedett Botkával, mert nem hozza az eredményeket. Nem tetszik neki, hogy kudarcot vallott a szövetségi politika, eddig egyetlen mérhető formáció sem csatlakozott a szocikhoz – írta Figyelő.

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége lesz a közös baloldali miniszterelnök-jelölt?

Forrás: MTI/Marjai János

A lap szerint szerint Gyurcsány Ferenc kész eleget tenni Botka azon követelésének, hogy lemond közös listás helyéről. A volt miniszterelnök ugyanakkor nem adja magát azért ilyen könnyen, cserében annyit kér, hogy felesége, Dobrev Klára legyen a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Gyurcsány ezzel bebizonyítja lehetséges szövetségeseinek, hogy kész “áldozatot” vállalni, és megfelelni Botka feltételének, valamint Gyurcsány felesége révén közel maradhat a frontvonalhoz.

Kunhalmi neve is szóba került már

Mint arról az Origo is beszámolt, hétről hétre változnak a nevek, hogy kik lehetnek Botka László utódjai a baloldal miniszterelnök-jelöltjeként. A Párbeszéd politikusa, Karácsony Gergely után újabb név röppent fel Botka László utódaként, aki a szocialista pletykák szerint nem más, mint Kunhalmi Ágnes. Állítólag sokan örülnének a fiatal politikus előrébb lépésének, akinek neve azután merült fel, hogy az MSZP budapesti elnöksége Kunhalmit bízta meg a fővárosi kampány vezetésével. Hogy Kunhalminak mi lesz a feladata a kampány vezetőjeként, azt nem tudni. Ugyanis egy nappal Kunhalmi kinevezése előtt Botka László a XIII. kerületi polgármestert, Tóth Józsefet jelölte ki a budapesti választási felkészülésért felelős politikusnak.

Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke is mozgolódik

Forrás: MTI/Nyikos Péter

Mesterházy is mocorog

Legutóbb Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke ment neki Botkának. Gyurcsány Ferenc demokrata – mondta az Egyenes Beszédben Mesterházy, természetesen annak tudatában, hogy ezért vitába keveredhet Botka Lászlóval. A korábbi MSZP-kormányzásról annyit mondott: „rosszul kormányoztunk”, majd hozzátette: „sokszor közösen rontottunk el dolgokat”. Itt a volt miniszterelnökre, Gyurcsány Ferencre utalt.

forrás:origo.hu

Le chaos de gauche: trouvé le successeur de Botka?

Ferenc Gyurcsány est prêt à démissionner de la liste de l’auditeur dans la liste conjointe de gauche, mais en retour, il demande à sa femme, Klara Dobrev, d’être le premier ministre – a averti Figyelő. Selon le journal, il y a un mécontentement croissant face à l’échec de László Botka dans le MSZP, la dernière fois que István Hiller a été nommé par le Premier ministre.

Lors de la réunion exécutive de Minsk, István Hiller, président du conseil, a attaqué László Botka en tant que candidat au Premier ministre. Hiller n’est pas satisfaite de Botka parce qu’il n’aboutit pas aux résultats. Il n’aime pas l’échec de la politique fédérale jusqu’à présent, aucune forme mesurable n’a jamais rejoint la drogue “, a observé Figyelő.

Klára Dobrev, la femme de Ferenc Gyurcsány sera le Premier ministre de gauche?

Source: MTI / János Marjai

Selon le document, Ferenc Gyurcsány est prêt à se conformer à la prétention de Botka de démissionner de son auditeur en commun. Mais l’ancien premier ministre n’abandonne pas si facilement, en échange de demander à sa femme, Klára Dobrev, d’être un candidat commun de l’opposition. Gyurcsany peut prouver à ses alliés potentiels qu’il est prêt à “sacrifier” et à rencontrer l’état de Botka, et la femme de Gyurcsány peut rester proche de la ligne de front.
Le nom du Kunhalmi est déjà en question

Comme Origo l’a signalé, les noms varient d’une semaine à l’autre à ceux qui sont les descendants de László Botka comme candidat du Premier ministre pour la gauche. Après le politicien du Dialogue, après Gergely Christmas, un autre nom est venu comme successeur de László Botka, qui, selon les rumeurs socialistes, n’est que Ágnes Kunhalmi. Supposons que beaucoup souhaiteraient que le politicien plus jeune avance, dont le nom est venu après la présidence hongroise du MSZP, a confié à Kunhalmi la direction de la campagne capitale. C’est ce que le rôle de Kunhalmi comme leader de la campagne est de savoir. Un jour avant le rendez-vous de Kunhalmi, László Botka était au XIII. Maire de la ville, József Tóth a nommé un politicien chargé de la préparation des élections à Budapest.

Attila Mesterházy, ancienne présidente de MSZP, évolue également

Source: MTI / Nyikos Péter
Mesterházy se déplace aussi

Récemment, Attila Mesterházy, ancienne présidente du MSZP, est allée à Botka. Ferenc Gyurcsány est un démocrate – a déclaré Mesterházy dans le discours droit, bien sûr, conscient qu’il pourrait être en conflit avec László Botka. Il a déclaré qu’il était «mal gouverné» par l’ancien gouvernement de MSZP, et il a ajouté: «nous avons souvent brisé les choses ensemble». Il a parlé de l’ancien Premier ministre Ferenc Gyurcsány.

Source: origo.hu

Leave a Reply 183 megnézve, 1 alkalommal mai nap |