< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Algyőn is azt az iskolaigazgatót nevezték ki, aki ellen tiltakoztak

| Mobile | RSS

Algyőn is azt az iskolaigazgatót nevezték ki, aki ellen tiltakoztak

2017. augusztus 23. | hozzászólás | Közélet

Algyőn is azt az iskolaigazgatót nevezték ki, aki ellen tiltakoztak

Hiába tüntettek korábban a szülők és a diákok Algyőn, éppen azt az iskolaigazgatót nevezték ki a Fehér Ignác Általános Iskola élére, aki ellen tiltakoztak – hangzott el az RTL Híradóban.

Ráadásul amikor átadták az iskolaigazgatói kinevezéseket, a Klebelsberg Központ elnöke éppen arról beszélt, hogy a szülők és a diákok véleménye a legfontosabb.

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola igazgatóját szakmailag alkalmatlannak tartják a szülők és a tanárok, de az új intézményvezető pályázatát többszöri próbálkozása után megfelelőnek ítélte a humán tárca, miután frissen megszerezte az ehhez szükséges vezetői képesítést. Aláírást is gyűjtöttek az intézményben, amiből kiderül, hogy az iskola nyolcvan százaléka elutasítja a döntést – közölte még júliusban a Hír TV.

 

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

A közelmúltban országszerte több iskolában is felháborodást váltott ki, hogy nem a helyi tantestületek és a közösség által támogatott intézményvezető-jelöltek kinevezésére bólintott rá az Emberi Erőforrások Minisztériuma:

  • a szülők és a nevelőtestület tiltakozása ellenére a ferencvárosi alpolgármester tanácsadóját nevezték ki a Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium élére;
  • az MSZP is tiltakozott, miután a szocialista vezetésű XIII. kerületben is egy olyan igazgatót neveztek ki a Dózsa György Úti Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola élére, akit az önkormányzat képviselő-testülete – a három fideszes képviselő kivételével –, a nevelőtestület és az iskola alkalmazotti közössége is alkalmatlannak talált. Az új igazgató ellenben korábban a Fidesz színeiben volt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újkenéz polgármestere;
  • a makói József Attila Gimnázium igazgatóját 22 év után váltották le annak ellenére, hogy egyedüliként pályázott az igazgatói posztra. Véleménye szerint az, hogy nem nevezték ki újra, politikai döntés volt, amely azért született, mert aláírta a miskolci pedagógusok oktatáspolitikai vitairatát;
  • nem számított pályázatának elutasítására Tóth Gábor, a Szinyei Merse Pál Gimnázium ideiglenesen marasztalt igazgatója sem;
  • de ellenzéki politikusok és aktivisták demonstráltak Keszthelyen is a helyi gimnázium igazgatói pályázata miatt, miután az iskola élére érkező egyetlen pályázatot a kiíró visszautasította.

Mint megírtuk, a Klebelsberg Központ szerint szó sincs politikai döntésekről, a tárca a döntési folyamat során „minden körülményt, köztük a véleményezésre jogosultak javaslatait, a benyújtott pályázatokat, valamint a szakmai szempontokat mérlegelve és az intézmények jövőjét szem előtt tartva hozta meg a döntéseit”. Az intézményfenntartó szerint „egyesek álhírekkel, feltételezésekkel próbálják megzavarni a szülőket és a pedagógusokat, akik a jól megérdemelt nyári szabadságukat töltik, készülnek a következő tanévre, vagy táboroztatják a rájuk bízott gyermekeket, fiatalokat”.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 73 megnézve, 1 alkalommal mai nap |