< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Csányi Sándor alapítványa is a kormány szégyenlistáján

| Mobile | RSS

Csányi Sándor alapítványa is a kormány szégyenlistáján

2017. augusztus 23. | hozzászólás | Közélet

Csányi Sándor alapítványa is a kormány szégyenlistáján

A kormányzati Civil Információs Portálra a napokban került fel a külföldről támogatott szervezetek listája. Ennek minősülnek zsidó, környezetvédelmi vagy tehetséggondozó egyesületek, de a Csányi Alapítvány és nagy segélyszervezetek, például a Magyar Vöröskereszt és Magyar Máltai Szeretetszolgálat is szerepel a listán – szúrta ki a Hír TV.

Ismeretes, az évente legalább 7,2 millió forintos külföldi támogatással bíró civil szervezeteknek az Országgyűlés kormánypárti többsége írta elő, hogy külön regisztrálniuk kell magukat, azt pedig a kiadványaikon is fel kell tüntetniük, hogy külföldről támogatott szervezetnek minősülnek.

A listán szerepel a Rex Kutyaotthon és a Bátor Tábor Alapítvány is.

A Rex Kutyaotthon Alapítvány igazgatója, Koleszár István a Hír TV-nek elmondta, nem értik, hogy miért van erre szükség, hiszen a civil szervezeteknek eddig is fel kellett tüntetniük a közhasznúsági jelentéseikben, hogy kitől és mennyi adományt kaptak. Egyébként a Rex Kutyaotthon elnyert egy angol állatvédelmi szervezet, a Dog’s Trust pályázatán kennelfejlesztésre egy összeget, és – mivel több mint 7,2 millió forintnyi adomány érkezett hozzájuk tavaly más országból – regisztrálniuk kellett.

A Bátor Tábor Alapítvány súlyosan beteg gyerekeknek és családjuknak szervez ingyenes élményterápiás táborokat. „Mihelyt valaki fejében ez egy stigmát jelent, akár legyen az külföldi támogató, akár itthon, aki a közbeszéd nyomán azt gondolja, hogy a külföldről támogatottság bármilyen szempontból problémás, akkor igen, egyébként nem tartunk tőle, hogy ez valakinek problémát jelenthet” – mondta a Bátor Tábor Alapítvány alapítványszervezési igazgatója, Tóth Kata.

 

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

A teljes lista itt tekinthető meg.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke kiemelte: a civil szervezetek eddig is átlátható módon közzétették az összes hazai és külföldi támogatásukat. „Ezt maga a kormány ismerte el, sőt Répássy Róbert még egy fél évvel a civiltörvény elfogadása előtt a legmesszebbmenőkig kikérte magának azt a jobbikos kezdeményezést, amely hasonló listázásra irányult. Répássy Róbert ismerte el Vas Imre képviselőtársával együtt, hogy a civilek ennek már most eleget tesznek. Ez semmi másról nem szól, mint hisztériakeltésről, arról, hogy az Orbán-kormány tematizáljon olyan nem létező ellenségeket, amelyekkel ő szeretne harcolni ahelyett, hogy a valódi Magyarországot és a magyar embereket érintő problémákról beszéljünk” – jelentette ki.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója pedig azt közölte: azok a szervezetek tiltakoznak hangosan, és tagadják meg a törvénynek a betartását, amelyek politikai tevékenységet végeznek, a közvéleményt, a magyar politikát akarják befolyásolni, és a legtöbbjük így vagy úgy Soros György támogatásából működik. „A fő kérdés itt a bevándorlás, az illegális migrációhoz való hozzáállás, az ezzel kapcsolatos álláspontoknak a kifejtése, ezért volt szükség a törvényre” – jelentette ki.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 95 megnézve, 1 alkalommal mai nap |