< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Hajdúszoboszló polgármestere nem kér Kósa Lajos kioktatásából

| Mobile | RSS

Hajdúszoboszló polgármestere nem kér Kósa Lajos kioktatásából

2017. augusztus 24. | hozzászólás | Közélet

Hajdúszoboszló polgármestere nem kér Kósa Lajos kioktatásából

A turistákon veszett össze a két hajdú-bihari város, Kósa Lajos kemény választ kapott Sóvágó Lászlótól.

Hajdúszoboszló polgármestere nem kér Kósa Lajos kioktatásából
Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési frakciójának a vezetője a térségbeli összefogást hangsúlyozta egy sajtótájékoztatón, ami arról szólt, hogy 35 milliárdos turisztikai fejlesztés érkezik a megyébe.

Debrecen korábbi polgármestere kifogásolta, hogy a meghívás ellenére senki nem képviselte Hajdúszoboszló önkormányzatát, ami Kósa szerint előrevetíti az együttműködés nehézségeit.

A város vezetése habozás nélkül kirúg egy 10 milliárd forintos szálloda fejlesztőt, mert nem érdekli a dolog – jelentette ki. Kósa Lajos elmondta: annak idején amikor arról volt szó, hogy a 4-es főutat Debrecent és Hajdúszoboszló között kétszer sávosra bővítenék, a szoboszlóiak „megfúrták” a tervet, mondván akkor a vendégek tőlük átjönnének Debrecenbe.

Hajdúszoboszló kiemelkedő jelentőségű partner lenne, ha nem csak úgy elszenvedné az egészet… Fel kell hagyni azzal a szemlélettel, hogy nem teszek ki semmilyen brossurát a szomszéd városról, nehogy elmenjen a vendégem oda. Micsoda marhaság!

– olvasható a Haonon.

“Kósa ne oktasson ki”

Sóvágó László, Hajdúszoboszló polgármestere közleményben reagált Kósa szavaira.

Alaptalan kijelentésein túl konkrét tényeket jelöljön meg állításai bizonyítására, miben akadályozta Hajdúszoboszló a két város idegenforgalmi kapcsolatának szorosabbra fűzését? Mint Debrecen egykori polgármesterének milyen elképzelései voltak, hányszor kereste meg ezekkel városunkat

Mi a Debrecennel történő együttműködésre törekszünk, valljuk, hogy a hozzánk látogató vendégek számára a megyeszékhely is számtalan élményt nyújt. Van javítanivaló nálunk is, de tény, hogy 2016. Hajdúszoboszló eddigi legsikeresebb idegenforgalmi éve volt, sőt az idei esztendő ezt meghaladni látszik. Debrecen a megye és az ország kiemelkedő jelentőségű városa, de idegenforgalma meg sem közelíti Hajdúszoboszlóét, így nem Debrecen országgyűlési képviselőjének – a politikai gyakorlatban eddig szokatlan módon – feladata a sajtón keresztül kioktatni egy másik település vezetőit

– idézi a közleményt a Debreceni Nap.

Sóvágó László és Holoda Attila alpolgármester a tájékoztatón azért nem jelent meg, mert akkor épp külföldön tartózkodtak.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 98 megnézve, 1 alkalommal mai nap |