< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Junior úszó-vb – Késely Ajna és a 4×200-as férfi gyorsváltó is aranyérmes

| Mobile | RSS

Junior úszó-vb – Késely Ajna és a 4×200-as férfi gyorsváltó is aranyérmes

2017. augusztus 27. | hozzászólás | Sport

Úszás-vb-Egyesült Államok

Junior úszó-vb – Késely Ajna és a 4×200-as férfi gyorsváltó is aranyérmes

 

Késely Ajna és a Márton Richárd, Milák Kristóf, Holló Balázs, Németh Nándor összeállítású 4×200 méteres férfi gyorsváltó is aranyérmet nyert az egyesült államokbeli Indianapolisban zajló junior úszó-világbajnokság szombati napján.

A 15 éves Késely 4:06.72 perces idővel diadalmaskodott. “Nagy nyomás volt rajtam, mivel még nem szereztem aranyat, amit sokan vártak tőlem, de most végre megvan, így a teher lekerült rólam és 1500-on és 200-on felszabadultan versenyezhetek. Nagyon örülök ennek az aranynak, és köszönöm mindenkinek, aki a hazai világbajnokság után az elmúlt hetekben mellettem volt, mert hullámvölgyben voltam” – nyilatkozta a Magyar Úszó Szövetségnek a fiatal magyar úszó.
A Márton Richárd, Milák Kristóf, Holló Balázs, Németh Nándor összeállítású férfi 4×200 méteres gyorsváltó elképesztően szoros küzdelemben, mindössze egyetlen század különbséggel, 7:10.95 perces új junior világcsúccsal győzött az amerikaiak előtt.
“Ez fenomenális volt, ezt átélni, ahogyan Nándi jött a végén és mi ordítottunk, ez hihetetlen” – mondta Márton. A nyitónapon Milák, Márton és Németh – Barta Mártonnal kiegészülve a 4×100 gyors küzdelmeit is megnyerték, Milák pedig tegnap 100 méter pillangón is diadalmaskodott, így ő már három aranynál jár. “Mikor láttuk, hogy világcsúcson belül vagyunk, ordítottunk Nándinak, én pedig szétvágtam a rajtkövet, ahogyan csak tudtam” – tette hozzá Milák.
“Az első százon nem akartam túl erősen kezdeni, ennek ellenére nem léptek el tőlem, így az utolsó ötvenem nagyon erős volt és bíztam a meglepetés erejében” – mondta a harmadik ember, Holló Balázs, aki 400 gyorson második volt.
A magyarok így négy nap után kilenc éremmel, négy arannyal, négy ezüsttel és egy bronzzal állnak.

MTI

Leave a Reply 70 megnézve, 1 alkalommal mai nap |