< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Fidesz: töretlenül javulnak a foglalkoztatási adatok

| Mobile | RSS

Fidesz: töretlenül javulnak a foglalkoztatási adatok

2017. augusztus 30. | hozzászólás | Közélet

Pártok-Fidesz
Fidesz: töretlenül javulnak a foglalkoztatási adatok

Töretlenül folytatódnak az évekkel ezelőtt elindult kedvező foglalkoztatási folyamatok: tovább csökkent a munkanélküliek száma, és egyre többen dolgoznak – mondta Puskás Imre, aki a Fidesz szóvivőjeként szerdán tartotta első sajtótájékoztatóját, amelyen reagált a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adataira.

Puskás Imrét – aki korábban országgyűlési képviselő, majd a Miniszterelnökségen helyettes államtitkár volt – szóvivőként Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója mutatta be a tájékoztató elején, jelezve, vele bővül a nagyobbik kormánypárt rendszeres megszólalóinak köre.
A KSH szerint a május elejétől július végéig tartó három hónapos időszakban 4 millió 434 ezer volt a foglalkoztatottak átlagos létszáma, 62 ezerrel több, mint egy évvel korábban; a munkanélküliek átlagos létszáma pedig az egy évvel korábbihoz képest 35 ezerrel 193 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,8 százalékponttal 4,2 százalékra csökkent.
Ezzel a munkanélküliségi adattal Magyarország a negyedik legjobb teljesítményt mutatja az Európai Unióban – hívta fel a figyelmet a kormánypárt szóvivője, aki szerint a legújabb statisztikai számok is jól jelzik, hogy a magyar gazdaság beindult, a teljesítménye folyamatosan növekszik, a munkaerőpiac bővül.
Puskás Imre arról is beszélt, hogy 2010 májusára Magyarország a csőd szélén táncolt, eladósodott. A szocialista kormányok számos megszorítást hajtottak végre, amelyeket a nemzetközi hitelező szervezetek kértek számon rajtuk, megsanyargatták a magyar embereket, elvették például a közszférában dolgozók 13. havi illetményét és a nyugdíjasok 13. havi nyugdíját – mondta.
A polgári kormány azonban egy gazdasági, költségvetési, pénzügyi fordulatot hajtott végre: bevonta a közteherviselésbe a multinacionális cégeket és a bankokat, emellett mára már 15 százalékra csökkent a személyi jövedelemadó és 9 százalékra a társasági adó mértéke, a családoknál pedig az adókedvezményekkel és támogatásokkal 2010-et követően 3600 milliárd forint maradt – fejtette ki a politikus, azt is kiemelve, hogy 2013 óta folyamatosan bővül a gazdaság, és 2010 után minden évben sikerült teljesíteni a 3 százalékos költségvetési hiánycélt.
A Fidesz szóvivője az elmúlt hétéves gazdasági teljesítmény legfontosabb eredményének azt nevezte, hogy a magyar emberek jobban élnek, több pénzből gazdálkodhatnak.

MTI

Leave a Reply 43 megnézve, 1 alkalommal mai nap |