< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: Székesfehérvári Törvényszék – Előzetes letartóztatás embercsempészés bűntette miatt

| Mobile | RSS

Székesfehérvári Törvényszék – Előzetes letartóztatás embercsempészés bűntette miatt

Székesfehérvári Törvényszék – Előzetes letartóztatás embercsempészés bűntette miatt

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntette miatt folytat nyomozást a gyanúsított ellen. Az alapos gyanú szerint a szerb állampolgár gyanúsított 2017. augusztus 25-én délelőtt az M1-es autópályán Bécs felé haladt 7 személy szállítására alkalmas személygépkocsijával úgy, hogy abban 14  – a nyomozás eddigi adatai szerint – afgán állampolgárt szállított. A Magyarországon jogszerűtlenül tartózkodó személyeknek így – 700 euróért – segítséget nyújtott ahhoz, hogy Szerbiából Ausztriába tartva a magyar államhatárt a jogszabályok megszegésével léphessék át. A gépkocsit a Készenléti Rendőrség egysége az autópálya 43. kilométerszelvényénél megállította és a cselekményt leleplezte.
A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a 2017. augusztus 28-án megtartott ülésen elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. Megállapította ugyanis, hogy a gyanúsított jelenléte az eljárási cselekményeknél csakis a legszigorúbb kényszerintézkedéssel biztosítható, továbbá, hogy – mivel a gyanúsított vallotta, hogy máskor is próbálkozott már hasonló cselekmény elkövetésével – a bűnismétlés reális veszélye sem zárható ki. A végzés jogerős.
Székesfehérvár, 2017. augusztus 29.
Székesfehérvári Törvényszék Sajtóosztály
Leave a Reply 96 megnézve, 1 alkalommal mai nap |