< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Korszerűsítik a Szeged-Csanádi Egyházmegye több köznevelési intézményét

| Mobile | RSS

Korszerűsítik a Szeged-Csanádi Egyházmegye több köznevelési intézményét

2017. augusztus 31. | hozzászólás | Közélet

Oktatás-fejlesztés-egyházak
Korszerűsítik a Szeged-Csanádi Egyházmegye több köznevelési intézményét

Mintegy 270 millió forintos uniós támogatással korszerűsítik a Szeged-Csanádi Egyházmegye négy köznevelési intézményének energetikai rendszerét, két iskolaépületre napelem is kerül – tájékoztatta az egyházmegye vezető pályázati referense az MTI-t.

Sztrémi Zsuzsanna közölte, a tervek szerint 2018 januárjára befejeződő fejlesztések célja az épületek üzemeltetésének hatékonyabbá tétele, a fenntartási költségek csökkentése.
Mezőtúron a Szent István Katolikus Általános Iskolában és Óvodában kicserélik a nyílászárókat, valamint korszerűsítik a gépészeti rendszert. A Makói Katolikus Általános Iskolában és Óvodában, valamint a pusztaföldvári Szent Imre Katolikus Általános Iskolában és Óvodában a következő hónapokban megtörténik az épületek külső hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a gépészeti rendszer korszerűsítése, és napelemes rendszert is telepítenek.
Békésszentandráson a Hunyadi János Katolikus Általános Iskola és Óvoda épületeinek külső hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a gépészeti rendszer korszerűsítése a beruházás része.

MTI

Leave a Reply 245 megnézve, 1 alkalommal mai nap |