< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Nagy Ervin:Bátor migránsok

| Mobile | RSS

Nagy Ervin:Bátor migránsok

2017. augusztus 31. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Nagy Ervin:Bátor migránsok

Nehezen hihető, hogy az a huszonéves bevándorló, aki puszta kézzel támad egy rendőrsorfalra Európa szívében, a háborútól rettegve hagyta volna el hazáját

szerző:Nagy Ervin
Hogy néhány hónapja még inába szállt volna minden bátorsága, mikor az otthonát fenyegette az Iszlám Állam, vagy valamelyik polgárháború szülte ellenséges milícia. Pedig ezt állítja mind, mert ez ad számára zöld lámpát a belépésre. Azután furcsamód Rómában, Brüsszelben vagy valamelyik német kisvárosban, olyan hirtelen, akár egy rémálomból felocsúdó és szép lassan tisztán látó kisgyermek, megbátorodik, és előtör belőle a harcolhatnék.

Egyre többször fordul elő, hogy fiatal észak-afrikai vagy szíriai, esetleg afgán férfiak csoportja megy neki mérhetetlen merészséggel és kövekkel, botokkal meg üvegekkel valamelyik uniós ország felfegyverzett rendőreinek. Mint 2015 szep­temberében, amikor Röszke és Horgos közt úgy háromszáz, önmagát politikai menekültnek nevező „szerencsétlen” tette ezt a munkájukat végző magyar rendőrökkel és katonákkal szemben, azzal a nem elhanyagoltató különbséggel, hogy a mostani esetek már jellemzően az integrációra készülő fiatalok köré­ben történnek, benn az unióban. Valamilyen vélelmezett előjog miatt.

És most hagyjuk a gyáva, senkiházi terroristákat! Nem róluk van szó. Azokról az elmúlt két évben érkező, leginkább fiatal férfiakról beszélünk, akiket már befogadott valamelyik uniós ország; pénzt adott nekik, esetleg okostelefont és internetelérhetőséget, papírokat és ideiglenes lakóhelyet. Azzal az álszent magyarázattal, hogy olyan országból érkeztek, ahol veszélyben lenne az életük, hogy félelmükben futottak egész idáig, mert normális emberként tanulni, dolgozni és boldogulni akarnak, nem értelmetlen harcokba belekeveredni.

Ahogy ez legutóbb a Róma központi vasútállomása előtt elterülő Termini téren történt, mikor az ott sátorozó, zömében fiatal férfiakból álló társaságot a rendőrség megpróbálta jobb belátásra bírni és átkísérni a városvezetés által felajánlott új szállásukra, ami nem tetszett a migránsoknak, így nem mozdultak a közterületről. És ami miatt elindult a tömeg feloszlatása. A „szerencsétlen”, az „erőszak elől menekülő” migránsok pedig nem indultak el jámbor módon az új, ingyenes szállásukra, inkább kövekkel és üvegekkel nekiestek a rend őreinek, akik kénytelenek voltak vízágyút is bevetni ellenük.

De számos hasonló esetet lehetne még citálni, ahol ugyanilyen elszántsággal és merészséggel megáldott migránsok rontottak a hatóságnak, katonáknak, rendőröknek, csendőröknek – vélelmezett jogaik végett. Franciaországban, Németországban, Ausztriában vagy a Benelux államok valamelyikében. Olyan fiatal férfiak, akik állítólag az erőszak elől menekültek el, kézzel mentek a fegyvereseknek, a jobb körülmények, az ingyenes wifi-szolgáltatás, a nagyobb lakások vagy valami pitiáner dolog miatt, zsebükben az adófizetőktől kapott segéllyel. Olyanok, akik a hazájukban nem mertek szembeszállni az ellenséggel, akik féltek megvédeni otthonaikat, saját földjüket, a hazájukat. Fura egy viselkedés.

Főleg akkor csodálkozunk, ha ezután is azt halljuk komoly (?) uniós politikusoktól, hogy a legüldözöttebbek hazájában, olyanokéban, akik nálunk válnak hirtelen bátor férfiakká, nekünk, Európaiaknak kellene rendet tennünk. Miért is?

Minden európai nép, mi, magyarok is, megharcoltunk és lehet, hogy ismét meg kell majd küzdenünk a szabadságunkért. De amikor egy-egy ilyen küzdelmet elveszítettünk, akkor sem történt olyan, hogy menekültjeink a befogadó országban előjogokat követeltek, vagy éppen rendőrökön vezették volna le haragjukat. De olyanról sem hallottunk a történelem során, hogy a magyar menekültek nőket és gyermekeket erőszakoltak volna meg – szexhiányra hivatkozva.

A probléma gyökere valójában az, hogy Európa egyes „befogadáspárti” vezetőinek szemét elhomályosította a szabadság illúziója és az egyenlőség lila köde, így nem is tudtak és nem is akartak idejében különbséget tenni menekült és menekült közt. Pedig kellene. Pontosabban, most már muszáj lesz.

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 229 megnézve, 1 alkalommal mai nap |