< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Ezüstérmes a Magyar Pavilon az Asztanai Világkiállításon(( Médaille d’argent au pavillon hongrois à l’Exposition mondiale d’Astana

| Mobile | RSS

Ezüstérmes a Magyar Pavilon az Asztanai Világkiállításon(( Médaille d’argent au pavillon hongrois à l’Exposition mondiale d’Astana

2017. szeptember 13. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Gazdaság
Ezüstérmes a Magyar Pavilon az Asztanai Világkiállításon

Az EXPO mintegy 140 kiállítóját egy kilenctagú, független nemzetközi szakmai zsűri kétfordulós szemléje alapján értékelték, Magyarország a Theme Development kategóriában Svájc után nyerte el a második helyet.

Kategóriájának második legjobbja volt az Asztanai Világkiállítás magyar pavilonja, vagyis nemcsak a látogatóközönség, hanem a szakmai zsűri is kiválónak értékelte a magyar kiállítást – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzetközi Kiállítási Iroda (BIE) által odaítélt díjat értékelve.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) keddi MTI-nek küldött közleménye szerint a tárcavezető ismertette: az EXPO mintegy 140 kiállítóját egy kilenctagú, független nemzetközi szakmai zsűri kétfordulós szemléje alapján értékelték, Magyarország a Theme Development kategóriában Svájc után nyerte el a második helyet.

A hazai pavilon koncepciójának középpontjában a napenergia, és az ezt hatékonyan felhasználó növény szimbólumaként az Élet Fája állt, a látogatók e témakörben a legkülönfélébb formákban ismerkedhettek meg a legújabb magyar fejlesztésekkel – mondta el a tárcavezető hozzátéve, hogy a kiállítás egyúttal képet adott a magyar kultúra sokszínűségéről, a különleges értéket képviselő hagyományos termékekről és a magyar-kazah történelmi kapcsolatokról is.

Varga Mihály kiemelte: a magyar pavilon már a látogatószám alapján is jól teljesített, az elmúlt három hónapban ugyanis mintegy 300 ezren tekintették meg a magyar kiállítást, a mostani elismerés ugyanakkor azért is nagy jelentőségű, mert az év legnagyobb gazdasági világeseményén sikerült szakmai díjat elnyerni. Az idei eredményes szereplés és annak hasznos tapasztalatai a következő évek világkiállításain való sikeres részvételt is segíthetik – tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter.

forrás:ma.hu

Médaille d’argent au pavillon hongrois à l’Exposition mondiale d’Astana

Environ 140 exposants de l’EXPO ont été récompensés deux fois par un jury international indépendant de neuf membres, la Hongrie s’est classée deuxième dans la catégorie Développement thématique après la Suisse.

Le deuxième meilleur de sa catégorie était le pavillon hongrois à l’Exposition universelle de l’Astana, ce qui signifie que l’exposition hongroise n’était pas seulement appréciée par le public, mais aussi par le jury professionnel “, a déclaré Mihály Varga, ministre de l’économie nationale au Bureau international des expositions (BIE).

Selon une déclaration du ministère de l’Économie nationale (NGM) à MTI mardi, le MD a déclaré qu’environ 140 exposants de l’EXPO ont été évalués sur la base d’une double révision d’un jury international indépendant de neuf membres, la Hongrie occupait le deuxième rang en Suisse dans la catégorie de développement de thèmes.

Au cœur du concept du pavillon hongrois, l’arbre de la vie a été le symbole de l’énergie solaire et le symbole de la plante qui l’a utilisé efficacement, et les visiteurs ont pu se familiariser avec les derniers développements hongrois de diverses manières », a déclaré le MD, ajoutant que l’exposition donnait également une image de la diversité de la culture hongroise , des produits traditionnels de valeur spéciale et des liens historiques hongrois-kazakhs.

Mihály Varga a souligné que le pavillon hongrois a bien performé sur le nombre de visiteurs et, au cours des trois derniers mois, 300 000 ont exposé l’exposition hongroise, mais cette reconnaissance est également d’une grande importance car elle a remporté un prix professionnel pour le plus grand événement économique de l’année. La performance réussie de cette année et ses expériences utiles contribueront également à participer avec succès aux expositions mondiales des années suivantes – a ajouté le ministre de l’Économie nationale.

Source: ma.hu

 

Leave a Reply 43 megnézve, 1 alkalommal mai nap |