< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Gyurcsány: Lesz választási megállapodás a demokratikus ellenzék pártjai között)))) Gyurcsany: Il y aura un accord électoral entre les partis de l’opposition démocratique

| Mobile | RSS

Gyurcsány: Lesz választási megállapodás a demokratikus ellenzék pártjai között)))) Gyurcsany: Il y aura un accord électoral entre les partis de l’opposition démocratique

2017. szeptember 13. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Gyurcsány: Lesz választási megállapodás a demokratikus ellenzék pártjai között

Előbb-utóbb lesz választási megállapodás “a demokratikus ellenzék” pártjai között – hangoztatta a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke kedden Dunaújvárosban, az “Orbán vagy Európa? Válassz!” kampány keretében indított országjárásának első állomásán.

Gyurcsány: Lesz választási megállapodás a demokratikus ellenzék pártjai között

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: mindegyik baloldali párt élesen szemben áll “az orbáni rendszerrel”, szakmailag valamennyien felkészültek, és a pártok között nagy különbség abban sincs, hogy mit tennének kormányra kerülve.
A demokratikus ellenzéket az élet összezárta egy nagy társasházba, ahol el kell viselni a másikat, és ezt a többi pártnak is fel kell ismernie – fogalmazott az ellenzéki politikus, hozzátéve: ha nem lesz mind a 106 egyéni választókerületben ellenzéki megállapodás, az a Fidesz malmára hajtja a vizet a 2018-as parlamenti választáson.

A pártelnök kiemelte, hogy a DK mindegyik párttal hajlik az együttműködésre, de ebben a kérdésben “nem erőszakosak”. Úgy vélte, pártja önállóan is szép eredményt fog elérni jövő tavasszal, de egyedül nem képes a kormánypártokat legyőzni.

Gyurcsány Ferenc szerint a Jobbik, de főleg annak elnöke komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy radikális pártját konszolidálja,

de “egy szájból víz és tűz nem jöhet”. A Jobbikkal “eszük ágában sincs” semmilyen alkut kötni, mert világlátásuk és szemléletük nem illeszthető a demokratikus erőkéhez – fűzte hozzá.

Az ellenzéki politikus, volt kormányfő kijelentette, hogy kormányváltás esetén az oktatásban könnyű lesz gyors változásokat elérni. Mint mondta, sokkal nehezebb lesz rendet tenni az egészségügyben, mert jelenleg drámai a helyzet, az ágazatból sok pénz hiányzik, de egy választási ciklus alatt jobb lehet az ellátás, rövidebbek lehetnek a várólisták, és a dolgozók is “megfizetettek” lehetnek.

Gyurcsány Ferenc gyors változásokat vár a média világában is, ahol “pártpropaganda-gépezet” helyett színes, demokratikus és “a hatalmat ellenőrző” médiát fognak kialakítani. A bérekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy állami beavatkozással is csak óvatos emelés képzelhető el, miközben a nyugdíjak esetében sem drasztikus emelést, sem 13. havi juttatást nem ígérnek, mert nem lesz rá pénz.

fecsego.eu/atv.hu/MTI

Gyurcsany: Il y aura un accord électoral entre les partis de l’opposition démocratique

Tôt ou tard, il y aura un accord électoral entre les partis de l’opposition démocratique, a déclaré le président de la Coalition démocratique (DK) mardi à Dunaújváros, “Orban ou Europe”. Choisissez! ” campagne lancée dans la première étape de sa campagne.
Gyurcsany: Il y aura un accord électoral entre les partis de l’opposition démocratique

Ferenc Gyurcsány a souligné que chacun des partis de gauche est fortement opposé au «système orbitaire», ils sont tous préparés professionnellement et il n’y a pas de différence majeure entre les parties à faire avec le gouvernement.
L’opposition démocratique a été interrompue par la vie dans un grand condominium où l’on doit supporter l’autre, et cela doit être reconnu par d’autres parties “, a déclaré le politicien de l’opposition, ajoutant que s’il n’y avait aucune opposition dans les circonscriptions électorales, il conduira le Fidesz l’eau lors des élections parlementaires de 2018.

Le président du parti a souligné que DK est enclin à coopérer avec chaque parti, mais, dans cette affaire, “ils ne sont pas violents”. Il a cru que son parti atteindrait un bon résultat au printemps l’année prochaine, mais seul ne pourrait pas vaincre les partis au pouvoir.

Selon Ferenc Gyurcsány, Jobbik, et surtout son président, font de sérieux efforts pour consolider son parti radical,

mais “l’eau et le feu ne peuvent pas venir d’une bouche”. Avec les Jobbies, «nous n’avons aucun intérêt pour un accord, parce que leur vision du monde et leur attitude ne peuvent être compatibles avec les forces démocratiques», at-il ajouté.

Le politicien de l’opposition, ancien chef du gouvernement, a déclaré qu’en cas de changement gouvernemental, il serait facile de faire des changements rapides dans l’éducation. Comme vous l’avez dit, il sera beaucoup plus difficile de prendre des décisions en matière de soins de santé, car la situation est dramatique de nos jours, il y a beaucoup d’argent dans l’industrie, mais les choix d’approvisionnement peuvent être meilleurs pendant un cycle électoral, des listes d’attente plus courtes et des travailleurs peuvent être «payés».

Ferenc Gyurcsany attend des changements rapides dans le monde des médias, où, au lieu de la «machine de propagande du parti», de la couleur, de la démocratie et du «contrôle du pouvoir», les médias seront formés. En ce qui concerne les salaires, il a noté que l’intervention publique ne pouvait être qu’une augmentation prudente, alors que dans le cas des pensions, aucune augmentation drastique ni une allocation de 13 mois ne seraient promises parce qu’il n’y aurait pas d’argent.

fecsego.eu/atv.hu/MTI

 

Leave a Reply 40 megnézve, 1 alkalommal mai nap |