< Böngészés > Főoldal / Közélet, Nav / Blog article: Szüreti fesztiválokon bukkanhatnak fel a NAV ellenőrei a héten

| Mobile | RSS

Szüreti fesztiválokon bukkanhatnak fel a NAV ellenőrei a héten

2017. szeptember 18. | hozzászólás | Közélet, Nav

Szüreti fesztiválokon bukkanhatnak fel a NAV ellenőrei a héten

A héten vásárokon, piacokon és szüreti fesztiválokon lehet a a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzéseire számítani – írja az Adózóna.hu a NAV közleménye alapján.

Képünk illusztráció
Fotó: Stanislaw Rozpedzik

Megyénkénti bontásban:

Baranya megye: A NAV baranyai munkatársai szeptember 18. és 24. között Komlón, Mohácson, Nagyhajmáson, Sásdon, Sumonyban, Újpetrén, Cún és Vékény környékén, valamint Pécsen ellenőrzik a nyugtaadást, a foglalkoztatást, az áruk eredetét, az online pénztárgépek használatát, kiemelt figyelemmel a zöldség-, és gyümölcskereskedőkre, a vendéglátókra és az iskolaszer-értékesítőkre. A megye nagyobb rendezvényein lesznek ellenőrzések.

Jász-Nagykun-Szolnok Megye: szeptember 18. (hétfő) – Tiszafüred, szeptember 19. (kedd) – Besenyszög, szeptember 20. (szerda) – Jászárokszállás, szeptember 21. (csütörtök) – Mezőtúr, szeptember 22. (péntek) – Törökszentmiklós, szeptember 23. (szombat) – Szolnok. Az ellenőrzéseknél a revizorok az üzletekben, illetve a piacokon a számla és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják. A pénzügyőrök a jövedéki szabályok betartását ellenőrzik.

Nógrád Megye: az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket: szeptember 18. – Balassagyarmat – piac, szeptember 19. – Pásztó és környéke szeptember 20. -Balassagyarmat és környéke, szeptember 21. – Jobbágyi és környéke szeptember 22. – Bátonyterenye és környéke. A revizorok elsősorban kereskedőknél és vendéglátóknál, ital-kiskereskedőknél (kocsma), illetve piacokon vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését.

Vas és Zala Megye: 2017. szeptember 18. és október 2. között kiemelten ellenőrzik Zala és Vas megye területén a vásárokon és piacon értékesítő vállalkozásokat. A NAV munkatársai a számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét ellenőrzik.

forrás:index.hu

Leave a Reply 132 megnézve, 1 alkalommal mai nap |