< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Nem a felcsúti kisvasútra utaznak az Európai Parlament ellenőrei))) Les inspecteurs du Parlement européen ne sont pas sur le chemin de fer de Felcsút

| Mobile | RSS

Nem a felcsúti kisvasútra utaznak az Európai Parlament ellenőrei))) Les inspecteurs du Parlement européen ne sont pas sur le chemin de fer de Felcsút

2017. szeptember 18. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Nem a felcsúti kisvasútra utaznak az Európai Parlament ellenőrei

szerző:Szabó Zs. László

Most biztosan lesznek utasok – megnézik a 600 millió forintnyi uniós támogatásból épült kisvasutat is

Most biztosan lesznek utasok – megnézik a 600 millió forintnyi uniós támogatásból épült kisvasutat is

Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet
Hozzászólok

Politikailag semleges látogatást ígér az Európai Parlament (EP) költségvetési ellenőrző bizottságának német delegációvezetője a Magyar Nemzetnek küldött nyilatkozatában. A néppárti – tehát a Fidesz pártcsaládjához tartozó – Ingeborg Grässle a hétfőtől szerdáig tartó vizsgálatot kifogásoló kormánypárti véleményekre reagált, amelyek – a 24.hu beszámolója szerint – a bizottság szeptember eleji ülésén hangzottak el.

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a tavaszi választásokra utalva kifogásolta a látogatás időzítését, illetve hogy a Felcsútot érintő kisvasutat is ellenőriznék. – A sok ezer kis projekt egyike egy turisztikai célú beruházás, amelynek az egyik állomása az a falu, ahol egyébként születésétől kisiskolás koráig a miniszterelnök élt.

Ez a bűne ennek a szerencsétlen kis falunak – fogalmazott Deutsch a portál szerint, amely azt is megírta: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter levélben utasította el, hogy éppen a kisvasutat „pécézték ki” vizsgálatra.

Ingeborg Grässle igyekezett cáfolni a kormánypárti kijelentéseket. Azt írta, hogy „semmilyen politikai motiváció nem áll sem a látogatás időpontja, sem a projektek kiválasztása hátterében”. Grässle egyúttal leszögezte: azt vizsgálják, hogyan használják fel az uniós forrásokat. Ellenőrző rendszereket tekintenek meg, és beruházási helyszínekre látogatnak el. Kiemelte azt is, helyben nem minősítenek projekteket, az értékelő munka azt követően kezdődik, hogy a beruházásokat megtekintették.

A kilenc európai parlamenti képviselőből, az Európai Számvevőszék és az Európai Bizottság munkatársaiból álló delegáció nem csak a Váli-völgyi kisvasutat tekinti meg: a Pesti Vigadót és a 4-es metrót is „meglátogatják”, ismerkednek a Budapest szíve projekttel, de elutaznak Szekszárdra és Bajára is. A tolnai megyeszékhelyen a Bodri pincészetre, Baján pedig a turizmusban végrehajtott fejlesztésekre kíváncsiak. A közzétett program szerint a küldöttség a civil szféra és az Állami Számvevőszék tisztviselőivel is találkozik, a delegációt Polt Péter legfőbb ügyész szintén fogadja. Ő ugyanakkor cáfolta Jávor Benedek (PM) állítását, miszerint több hazai intézményhez, hivatalhoz hasonlóan a Legfőbb Ügyészség nem volt hajlandó válaszolni a bizottság megkereséseire. Polt Péter azt közölte, hogy a megbeszélés egyebek mellett az uniós támogatásokkal kapcsolatos ügyészi tevékenységet fogja érinteni.

Polt ennek apropóján azt is leszögezte: az ügyészség kiváló munkakapcsolatot ápol az Európai Unió csalás elleni hivatalával (OLAF), és minden olyan esetben, amikor az OLAF igazságügyi ajánlással vagy jelzéssel fordult a Legfőbb Ügyészséghez, elrendelték a nyomozást. Kiderült az is, hogy az OLAF eddigi 33 ajánlása, négy jelzése és egy 2011-es zárójelentése nyomán indult nyomozások következtében eddig nyolc ügyben emeltek vádat. Hozzátette, ezek közül két ügyben elmarasztaló ítéletet hozott a bíróság.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.09.18.

forrás:mno.hu

Les inspecteurs du Parlement européen ne sont pas sur le chemin de fer de Felcsút

auteur: Zs. László Szabó

Lundi 18 septembre 2016, 6h06, mis à jour le Lundi 07:32
Maintenant, il y aura certainement des passagers – ils examineront également le chemin de fer hongrois de 600 millions HUF

Maintenant, il y aura certainement des passagers – ils examineront également le chemin de fer hongrois de 600 millions HUF

Photo: Balázs Székelyhidi / Magyar Nemzet
ajouter un commentaire

Il promet une visite politiquement neutre au leader de la délégation allemande dans la commission de contrôle budgétaire du Parlement européen (EP) dans sa déclaration à la nation hongroise. Ingeborg Grässle, membre du groupe du parti Fidesz, a réagi lundi aux commentaires du mercredi sur la question des critiques gouvernementales, qui ont été rapportés par le comité au début de septembre.

Tamás Deutsch, eurodéputé de Fidesz, s’est opposé au moment de la visite dans le cadre des élections de printemps et vérifie la petite ligne de chemin de fer sur Felcsút. – L’un des nombreux milliers de petits projets est l’un des projets touristiques, dont l’un est le village où le Premier ministre a vécu de naissance à l’âge scolaire.

C’est le péché de ce petit village malheureux “, a déclaré Deutsch selon le portail, qui a également écrit: János Lázár, ministre du ministère des Affaires étrangères, a rejeté par lettre qu’il enquêtait simplement sur le petit chemin de fer.

Ingeborg Grässle a essayé de réfuter les déclarations du gouverneur. Il a écrit que «aucune motivation politique ne réside ni dans le moment de la visite ni dans la sélection des projets». Grässle a également déclaré: ils étudient comment utiliser les fonds de l’UE. Ils regardent les systèmes de contrôle et se rendent aux sites d’investissement. Ils ont également souligné qu’ils n’étaient pas admissibles à des projets sur place et que le travail d’évaluation a commencé après l’affichage des investissements.

La délégation des neuf députés européens, la Cour des comptes européenne et la Commission européenne examinent non seulement la pente de la vallée de Vala: Pest Vigado et Metro 4 sont également «en visite», se familiarisant avec le projet Heart Heart de Budapest mais partent vers Szekszárd et Baja aussi. Le vigneron Bodri et Baja s’intéressent à l’évolution du tourisme au Tolna County Hall. Selon le programme publié, la délégation se réunit également auprès des fonctionnaires de la sphère civile et du Bureau d’audit de l’État, et la délégation est également reçue par Péter Polt, procureur général. Il a également réfuté la déclaration de Benedict Jávor (PM) selon laquelle, comme beaucoup d’institutions et de bureaux nationaux, le Bureau du Procureur général a refusé de répondre aux questions du comité. Péter Polt a déclaré que la réunion affecterait, entre autres, la poursuite des fonds de l’UE.

Polt a également déclaré que la poursuite avait une bonne relation de travail avec l’Office européen de lutte antifraude (OLAF) et, dans tous les cas où l’OLAF a interjeté appel devant le parquet avec une recommandation judiciaire ou un acte d’accusation, l’accusation a ordonné l’enquête. Il est également apparu que huit enquêtes ont été menées jusqu’ici, suite aux 33 recommandations de l’OLAF, à quatre indications et à un rapport final de 2011. Il a ajouté que dans ces deux cas, le tribunal avait été reconnu coupable d’une objection.

La version imprimée de cet article est apparue dans Magyar Nemzet. Date de publication: 2017.09.18.

Source: mno.hu

Leave a Reply 55 megnézve, 1 alkalommal mai nap |