< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Megszavazták a korrupciós bűncselekmények elévülési idejének meghosszabbítását

| Mobile | RSS

Megszavazták a korrupciós bűncselekmények elévülési idejének meghosszabbítását

2017. szeptember 19. | hozzászólás | Közélet

Megszavazták a korrupciós bűncselekmények elévülési idejének meghosszabbítását

Egységesen 12 évre emelkedik a korrupciós bűncselekmények elévülési ideje – döntött kedden a Büntető törvénykönyv (Btk.) módosításával a parlament.

A Jobbik kezdeményezésére benyújtott, házszabálytól eltérő gyorsasággal tárgyalt indítványt

170 igen szavazattal, egyhangúlag fogadta el az Országgyűlés.

A módosítás a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba.

Staudt Gábor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese az előző esti általános vitában azt mondta: javaslatuk arra a népszavazási kezdeményezésre reagál, amelyet Vágó Gábor volt LMP-s országgyűlési képviselő vezetésével nyújtottak be, és amelyről a Fidesz jelezte, parlament elé kerülése esetén támogatná.

Korrupcióellenes népszavazás: „Gulyás Gergely blöfföl”
A Fidesz ki akarja fogni a szelet a népszavazási aláírásgyűjtés vitorlájából – mondta Vágó Gábor.
A korrupciós bűncselekmények elévülésének meghosszabbításáról kezdeményezett népszavazási aláírásgyűjtés vasárnap indult el, mellé állt az MSZP, az LMP, a Párbeszéd, az Együtt és a Momentum Mozgalom. A kezdeményezésben ugyancsak a 12 éves elévülési idő szerepel.

Gulyás Gergely (Fidesz), a parlament törvényalkotási alelnöke erre korábban úgy reagált: nincs szükség referendumra a kérdésben, a Fidesz megszavaz egy törvénymódosító javaslatot a korrupciós bűncselekmények elévülésének meghosszabbításáról, amennyiben azt valaki benyújtja az Országgyűlésnek.

forrás:hír24

Leave a Reply 87 megnézve, 1 alkalommal mai nap |