< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Meglepő mennyi pénzt emészt fel a korrupció)))) Überraschenderweise, wie viel Geld verdorben ist

| Mobile | RSS

Meglepő mennyi pénzt emészt fel a korrupció)))) Überraschenderweise, wie viel Geld verdorben ist

2017. szeptember 20. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Meglepő mennyi pénzt emészt fel a korrupció

szerző:Szabó Dániel

Az éves vesztegetési pénzek mintegy 1,5-2 billiárd dollárt tehetnek ki, durván a világ GDP-jének 2 százalékát. Ezek a tételek csak a jéghegy csúcsát jelentik és a hosszútávú hatásai jóval nagyobb kárt okoznak – mondta el Christine Lagarde, az IMF vezetője a Brookings Intézet washingtoni eseményén.
Forrás: Saul Loeb/AFP
AFP

A valutalap szerint egyre nagyobb a konszenzus a világban arról, hogy a korrupció egyre nagyobb makrogazdasági problémát jelent. Ezért is céljuk az, hogy minél jobban megvizsgálják, kik azok a machinátorok a világban, akik a közhivatalokat leginkább befolyásolják. Az IMF ugyanis azt hiszi, hogy az államok korrupcióba süllyedése azt eredményezi, hogy az emberek képtelenné válnak arra, hogy kilépjenek a szegénységből, valamint az intézményesült vesztegetési rendszer, elveszi az emberek hitét a politikában és a kormányban, mely újabb problémákat szül.

forrás:napi gazdaság.hu

Überraschenderweise, wie viel Geld verdorben ist

Autor: Dániel Szabó

Das jährliche Bestechungsgeld kann etwa $ 1,5 bis $ 2 Milliarden betragen, etwa 2 Prozent des weltweiten BIP. Diese Gegenstände sind nur die Spitze des Eisbergs und seine langfristigen Effekte verursachen viel mehr Schaden “, sagte Christine Lagarde, Leiterin des IWF bei der Washingtoner Veranstaltung des Brookings Institute.
Quelle: Saul Loeb / AFP
AFP

Entsprechend der Währungsbasis gibt es einen wachsenden Konsens in der Welt, dass Korruption ein wachsendes makroökonomisches Problem ist. Deshalb wollen sie den Machern der Welt, die am meisten von Behörden betroffen sind, so genau wie möglich aussehen. Der IWF glaubt, dass der Fall der Staaten in die Korruption dazu führt, dass die Menschen nicht in der Lage sind, die Armut zu beenden, und das institutionalisierte Bestechungssystem wechselt den Glauben der Menschen in Politik und Regierung, was zu neuen Problemen führt.

Quelle: daily.hu.hu

Leave a Reply 104 megnézve, 1 alkalommal mai nap |