< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Baranya Róbert:Hógömbök

| Mobile | RSS

Baranya Róbert:Hógömbök

2017. szeptember 21. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Baranya Róbert:Hógömbök

Két és fél méteres golyóálló üvegfallal veszi körül a párizsi városvezetés az Eiffel-tornyot, hogy így akadályozzák meg az építmény elleni esetleges terrortámadásokat

szerző:Baranya Róbert
A beruházás harmincmillió euróba kerül, és azt ígérik, sokkal szebb lesz, mint a jelenlegi fémkordonok. Ez a harmincmil­liócska egyébként része annak a háromszázmillió eurónak, amelyet a nemzeti szimbólum renoválására és modernizálására szánnak, bár azt a párizsi elöljárók egyelőre nem osztották meg a nagyérdeművel, hogy az üvegkalitka hogyan szolgálja a modernizációt, és hogyan illeszkedik a renoválás kényes műveleteihez.

Csak annyit tudni, hogy az új kiegészítő elemet a helyiek már elkeresztelték turistaakváriumnak, nem kizárt, hogy hasonló megoldásokra kell majd felkészülnünk Nyugat-Európa főbb nevezetességeinek környékén. Üvegfal lesz majd Barcelonában a Sagrada Família körül, Londonban a Parlamentnél vagy Rómában a Colosseumnál. Aztán, ha nem lesz elég a két és fél méter, akkor lesz majd négy, meg hat. Aztán befedik és üvegbúra lesz, hogy az eltérített repülőgépektől meg a rakétáktól is védjen.

Tudják, olyan, mint az olcsó, bóvli szuvenírként árult hógömbök, amelyeket ha megrázunk, akkor olyan, mintha esne benne a hó a miniatűr házikóra. Aztán ha ez sem működik, akkor majd a városokat is üvegbúra alá rakjuk, meg egész Európát. Szépen bele lehet majd gravírozni az üvegbe, hogy „Nem félünk!”, meg, hogy „Ne bántsátok a migránsokat!” meg, hogy „Megvédjük a demokráciát!” és a többi, és a többi. Mindenki csodájára jár majd, csak az a baj, hogy ha ezeket a hógömböket rázzuk meg, nem hó fog esni, hanem bombák, mert a terroristák már rég bent vannak a körön, pontosabban a gömbön belül. És ha üvegfal lesz, akkor majd kitalálnak valami mást, leleményesek a fanatikusok, ha ölni kell. És nem fognak egyhamar elfogyni, mert már vannak elegen, sőt jönnek továbbra is. Talán nem most kellene észbe kapni, hanem két évvel ezelőtt kellett volna bizonyos uniós vezetőknek a homlokukra csapni. Mi megtettük, nem is kell üveg­falat építenünk a budai Vár köré.

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 71 megnézve, 1 alkalommal mai nap |