< Böngészés > Főoldal / Közélet, Kultúra / Blog article: A Móra Ferenc Múzeum kapta meg az idei Múzeumpedagógiai Nívódíjat.

| Mobile | RSS

A Móra Ferenc Múzeum kapta meg az idei Múzeumpedagógiai Nívódíjat.

2017. szeptember 27. | hozzászólás | Közélet, Kultúra

A Móra Ferenc Múzeum kapta meg az idei Múzeumpedagógiai Nívódíjat.

Tisztelt Sajtópartnerünk!

Múzeumpedagógiai Nívódíjjal jutalmazták a szegedi Móra Ferenc Múzeum „Láthatatlan – Elődeink tárgyai a sötétből” című kiállítását. A rangos elismerést a keddi Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón vették át a közgyűjtemény képviselői.

Rangos szakmai elismerést kapott a szegedi múzeum: az ország legelismertebb múzeumpedagógiai díját, a Múzeumpedagógiai Nívódíjat ítélték oda a Móra Ferenc Múzeum aktuális időszaki kiállításának. A „Láthatatlan – Elődeink tárgyai a sötétből” című tárlat múzeumpedagógiai programját jutalmazták a díjjal, melyet Szentendrén, az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón vettek át ünnepélyes keretek között a múzeum képviselői.

A „Láthatatlan – Elődeink tárgyai a sötétből” című kiállítás célja kettős: egyrészt látássérültekkel szeretné megismertetni a bemutatott néprajzi tárgyakat, másrészt a látók számára is lehetőséget kínál, hogy kipróbálhassák, milyen is az egyik legfontosabb érzékszervünk nélkül felfedezni egy tárlatot. A kiállítást audionarrációval látták el, mely tovább segíti a tárlat megismerését. A múzeumpedagógiai foglalkozásokon sérült és egészséges látogatók együtt fedezhetik fel a kiállítást, így támogatva az elfogadás mélyülését, az érzékenyítés elérését.

A kiállítás audionarrációját Bacsa Erika audionarrátor készítette el, a néprajzi szakértő Glasserné Nagyillés Anikó, a kiállítás koordinátora és a múzeumpedagógiai program kidolgozója pedig Csizmaziáné Wilhelm Adél volt, aki Fogas Ottó múzeumigazgatóval együtt vette át a nívódíjat Szentendrén.

A „Láthatatlan – Elődeink tárgyai a sötétből” című kiállítás a Szeged Első Lions Klub támogatásával valósult meg, mely december 31-ig látható a Móra Ferenc Múzeumban.

Hegedűs Anita

sajtóreferens

Leave a Reply 158 megnézve, 1 alkalommal mai nap |