< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Macron üzent a lengyeleknek: állítsák meg kormányukat)))) Macron a déclaré aux Polonais d’arrêter leur gouvernement

| Mobile | RSS

Macron üzent a lengyeleknek: állítsák meg kormányukat)))) Macron a déclaré aux Polonais d’arrêter leur gouvernement

2017. szeptember 28. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Macron üzent a lengyeleknek: állítsák meg kormányukat

Emmanuel Macron francia államfő Európa jövőjéről szóló nagy beszédében üzent a lengyel társadalomnak is: figyelmeztette a lengyeleket, hogy kormányuk olyan úton indult el a politikai rendszer reformjával, amely kivezet az EU-ból.

szerző:Barabás Júlia

Télen sem tűnik el a jó idő! A BRAMAC °COOL tetőrendszer használatával akár 48%-kal csökkentheti energiaköltségeit! A jó tető megtartja az otthon melegét. Részletekért kattintson!

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök a párizsi Sorbonne egyetemen a jövő Európai Uniójának általa elképzelt vízióját mutatta be. A diákokkal találkozva üzent a lengyel fiatalságnak is és volt néhány keresetlen szava a Lengyelország élén álló Jog és Igazságosság (PiS) kormányához – tudósított a gazeta.pl.
Európa túl gyenge, túl lassú – így reformálná meg Macron

Juncker: Macron víziója rendkívül európai

A találkozót az EU jövőjének szentelték, a vitában néhány százan vettek részt. A csúcspontot Macron beszéde jelentette. Nem illett a javaslatok sora közé az a néhány szó, amelyekkel a francia államfő Lengyelországnak üzent. A varsói kormánynak világossá kell tennie saját társadalma előtt, hogy amennyiben életbe lépteti a politikai rendszert átszabó további reformjait, akkor azt kell majd javasolnia, hogy az ország hagyja el az EU-t – fejtegette.

Ezt követően a lengyel diákokhoz, fiatalsághoz fordult. Arra biztatta őket, hogy szervezzenek az országukban vitákat, fórumokat az EU jövőjéről. Tegyék világossá, hogy azt akarják: országuk maradjon az európai nemzetek családjának tagja.

A francia elnök nem először szól be a PiS kormányának. A tavaszi választási kampányban a PiS elnökét, Lengyelország tényleges irányítóját, Jaroslaw Kaczynskit Vlagyimir Putyin orosz, illetve Recep Tayyip Erdogan török államfőhöz hasonlította.

(A nyitókép forrása: Gonzalo Fuentes, AFP)

forrás:napi gazdaság.hu

Macron a déclaré aux Polonais d’arrêter leur gouvernement

Le président français, Emmanuel Macron, a également parlé à la société polonaise de son excellent discours sur l’avenir de l’Europe: il a averti les Polonais que leur gouvernement était sur la voie de la réforme du système politique qui nous a amenés hors de l’UE.

auteur: Barabás Júlia

Le bon temps ne disparaît pas en hiver! En utilisant le système de toit BRAMAC ° COOL, vous pouvez réduire vos coûts d’énergie jusqu’à 48%! Un bon toit maintient la chaleur de la maison. Cliquez pour plus de détails!

Le président de la République française, Emmanuel Macron, à l’Université de la Sorbonne à Paris, a présenté sa vision de la future Union européenne. Quand il a rencontré les étudiants, il a également envoyé un message à la jeunesse polonaise et a eu des mots indésirables au gouvernement au pouvoir Justice et Justice (PiS) en Pologne – rapports gazeta.pl.
L’Europe est trop faible, trop lente – alors Macron la réformerait

Juncker: la vision de Macron est extrêmement européenne

La réunion a été consacrée à l’avenir de l’UE, avec une centaine de participants au débat. L’apogée était le discours de Macron. Les quelques mots que le chef de l’Etat français avait envoyés en Pologne ne correspondaient pas à la ligne de propositions. Le gouvernement de Varsovie doit préciser à sa propre société que si elle met en place de nouvelles réformes du système politique, il faudra proposer que le pays quitte l’UE – a-t-il déclaré.

Puis il s’est tourné vers les étudiants et les jeunes polonais. Il les a encouragés à organiser des débats et des forums dans leur pays sur l’avenir de l’UE. Indiquez clairement qu’ils veulent que leur pays reste membre de la famille des nations européennes.

Le président français ne parle pas d’abord du gouvernement PiS. Au cours de la campagne électorale du printemps, il a comparé le président de PiS, le leader actuel de la Pologne, Jaroslaw Kaczynski, Vladimir Poutine, le Russe et Recep Tayyip Erdogan, un chef de l’Etat turc.

(Source de l’image d’ouverture: Gonzalo Fuentes, AFP)

source: daily.hu.hu

Leave a Reply 71 megnézve, 1 alkalommal mai nap |