< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Hagyó-per: másfél év felfüggesztettet kapott a volt főpolgármester-helyettes

| Mobile | RSS

Hagyó-per: másfél év felfüggesztettet kapott a volt főpolgármester-helyettes

2017. szeptember 29. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Hagyó-per: másfél év felfüggesztettet kapott a volt főpolgármester-helyettes

Az elsőfokú döntést megváltoztatva jogerősen másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta Hagyó Miklóst, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettesét a Szegedi Ítélőtábla pénteken. A táblabíróság hivatali visszaélés és – felbujtóként elkövetett – hűtlen kezelés bűntettében mondta ki bűnösnek Hagyó Miklóst. Az ítélőtábla döntésével enyhítette az egykori főpolgármester-helyettesre első fokon kiszabott büntetést.

Az ítélőtábla Antal Attila harmadrendű vádlottra, a BKV Zrt. egykori vezérigazgatójára folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt kiszabott büntetést két évre súlyosította, mellékbüntetésként négy évre eltiltotta a gazdálkodó szervezet vezetője foglalkozástól.

A táblabíróság három évre súlyosította a nyolcadrendű vádlott, a BKV Zrt. korábbi kommunikációs igazgatójára folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt kiszabott börtönbüntetést. A férfit a végrehajtandó szabadságvesztés mellett négy évre eltiltotta a gazdálkodó szervezet vezetője foglalkozástól – írja az MTI.

A Kecskeméti Törvényszék 2016 januárjában első fokon hivatali visszaélés és – felbujtóként elkövetett – hűtlen kezelés bűntette miatt két év, négy évre felfüggesztett börtönre ítélte Hagyó Miklóst. A bíróság több más vádlottat is elmarasztalt, rájuk szintén felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki, vagy pénzbüntetéssel sújtotta őket, három vádlottat pedig felmentett.

 

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokon a vádlottak egy részénél a büntetések súlyosítására, másoknál az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezésére tett indítványt. Az ügyészség álláspontja szerint több vádpont esetében a történtek pontos tisztázása érdekében a bizonyítási eljárás szinte teljes megismétlésére lenne szükség. A vádhatóság álláspontja – az első fokon eljáró bírósággal szemben –, hogy a vádlottak bűnszervezetben követték el a bűncselekményeket. A vád szerint 2007 januárjától 2008 decemberéig a hét érintett vádlott között alá-fölérendeltségi viszony alakult ki, és a BKV Zrt. vezetői a vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve a cégnek vagyoni hátrányt okoztak.

Az ügyvédek védenceik felmentését, illetve a felmentő ítéletek helybenhagyását kérték. Perbeszédében több ügyvéd hangsúlyozta: azzal, hogy az ügyben első fokon a Kecskeméti Törvényszék járt el, sérült védenceik törvényes bíróhoz való joga, emellett bírálták a nyomozást végző, valamint az elsőfokú eljárásban a vádat képviselő ügyészség tevékenységét is.

Az utolsó szó jogán Hagyó Miklós felmentését kérte, és hangsúlyozta, semmilyen bűncselekményt nem követett el. Szintén ártatlanságát hangoztatta a többi jelenlévő vádlott, akik közül többen is részletesen elmondták, hogy milyen károkat okozott nekik a hét-nyolc éve tartó büntetőeljárás.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 1380 megnézve, 1 alkalommal mai nap |