< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kilométerenként 2,8 milliárdból épül a Lázár János városát elkerülő út

| Mobile | RSS

Kilométerenként 2,8 milliárdból épül a Lázár János városát elkerülő út

2017. szeptember 29. | hozzászólás | Közélet

Kilométerenként 2,8 milliárdból épül a Lázár János városát elkerülő út

Összesen 35,4 milliárd forintba kerül a 47-es út Hódmezővásárhelyt elkerülő, 12,7 kilométeres szakasza, azaz kilométerenként 2,8 milliárd forintos beruházásról van szó.

Ez több mint a háromszorosa annak, mint amennyiért két éve egy hasonló elkerülő utat építettek Mórahalomnál – számolt be a beruházásról tudósító RTL Klub Híradója.

A televízió stábja az építési helyszínen és a csütörtöki kormányinfón is annak próbált utánajárni, hogy mitől ilyen drága a kétszer egysávos út. Lázár János kancelláriaminiszter – aki korábban még abnormálisan magasnak nevezte a kilométerenként négymilliárdért készülő M4-es autópálya költségeit – viszont nem látott különösebb kivetnivalót a hódmezővásárhelyi beruházás kapcsán.

A hódmezővásárhelyi politikus egyenesen arra jutott, hogy az út arányaiban nem drágább, mint a mórahalmi elkerülő volt – ár-érték arányban ugyanannyiba kerül, mint az eddigi építkezések, csak éppen több műtárgy (vasúti aluljáró, fölüljáró, körforgalom, emeletes körforgalom) van benne. Bár a hódmezővásárhelyi elkerülőt egyébként fixen kétszer egysávosnak tervezték, Lázár mégis azzal magyarázta a magas költségeket, hogy az út később kétszer kétsávosra bővíthető lesz.

A hódmezővásárhelyi szakaszt a Colas és a Délút Kft. közösen építi, és a Magyar Építőkben megjelent cikk szerint októberre készülnek el az elkerülő aszfaltozásával, novembertől pedig bizonyos szakaszokat már használhatnak is a közlekedők.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 783 megnézve, 1 alkalommal mai nap |