< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Kultúra-színház Metz Tibor és Baranyai István kapták a Holdbeli csónakos-díjat

| Mobile | RSS

Kultúra-színház Metz Tibor és Baranyai István kapták a Holdbeli csónakos-díjat

2017. szeptember 30. | hozzászólás | Kultúra

Kultúra-színház
Metz Tibor és Baranyai István kapták a Holdbeli csónakos-díjat

Metz Tibor színművész és Baranyai István díszítő kapta idén a szombathelyi Weöres Sándor Színház szenátusa által alapított Holdbeli csónakos-díjat – közölte a teátrum vezetése az MTI-vel.

A díjat a Vőlegény című darab péntek esti bemutatója után szervezett, 10 éves jubileumi, díjátadó ceremónián adták át.
Hozzáfűzték: a szenátus idén ad hoc jelleggel a Holdbeli csónakos-díjhoz kapcsolódóan kiemelkedő egyéni és egyedi teljesítményért különdíjat is adományozott, amelyet Szabó Róbert Endre színművész az Oscar Wilde: A boldog herceg című előadásának közepesen súlyos értelmiségi fogyatékosok – Sugár/Érintő Színi Csoport – segítségével színpadra állításáért érdemelt ki.
A színház közleménye szerint az Opel különdíjat Matusek Attila színművész, illetve a háttér dolgozók közül Szűcs Judit színházi titkár vehette át.
A Weöres Sándor Színház Szenátusa 2011 júniusában, döntött arról, hogy díjat alapít az évad legjobb színészi alakításának és legjobb háttér-tevékenységének elismerésére. Azóta minden évben a színház születésnapján egy színművész és a technikai személyzet egy tagja veheti át az elismerést az előző évadban végzett munkájáért.

MTI

Leave a Reply 4119 megnézve, 1 alkalommal mai nap |