< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Merkel beindult: felpörög az EU, adóharmonizáció is jöhet))) Merkel lance: l’UE tourne, l’harmonisation fiscale peut venir

| Mobile | RSS

Merkel beindult: felpörög az EU, adóharmonizáció is jöhet))) Merkel lance: l’UE tourne, l’harmonisation fiscale peut venir

2017. szeptember 30. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Merkel beindult: felpörög az EU, adóharmonizáció is jöhet

Angela Merkel támogatja a francia és a német vállalati adórendszer összehangolását, illetve a csődtörvények harmonizálását, amit francia kollégája Emmanuel Macron javasolt. Emellett a migrációs és a védelmi politikában akar minél előbb lendületet adni a közös európai cselekvésnek.

szerző:Komócsin Sándor
Csökkentse fűtésszámláját! A BRAMAC °COOL tetőrendszer használatával akár 48%-os energiamegtakarítást is elérhet! A jó tető megtartja az otthon melegét. Részletekért kattintson!

Angela Merkel határozottan jelezte, hogy kész felpörgetni Németország és Franciaország együttműködését az EU reformja érdekében – írja a Financial Times. A német kancellár úgy látja, hogy nagyon magas szintű konszenzus alakult ki a két ország vezetése között ebben az ügyben. Merkel lényegében Emmanuel Macron hét eleji nagy beszédére reagált, amelyben francia államfő konkrét javaslatokat tett az előrelépésre.
Merkel hetekre kiütheti Németországot – itt a prognózis

Merkel máris döntött egy fontos pozícióról

Volt azonban eddig egy nagy különbség a két vezető hozzáállása között. Míg Macron már a tavaszi elnökválasztási kampányban is az unió erősítése mellett érvelt, Merkel a szeptemberi parlamenti szavazás előtt kerülte a témát. Miután a német konzervatívokat megosztja az uniós integráció szorosabbra fogásának kérdése, nem akarta feszegetni a belső konfliktust generáló ügyet.

Több csúcs lesz

A német politikus Tallinban nyilatkozott, ahol Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke meghívására EU-tagállamok vezetői beszélgettek az unió jövőjéről. Munkavacsorájukon, amelyet külön kétoldalú találkozók is követtek, észt ínyencségeket szolgáltak fel nekik a capuccino mellé.

A kiszivárogott hírek szerint Merkel úgy látja, hogy a változásokhoz sűrűbben kellene találkozniuk az uniós országok első számú vezetőinek. Azaz a jövőben gyakrabban tarthatják az elmúlt években nagyjából félévente tartott csúcstalálkozókat. Macron hosszasan beszélt kollégáinak a hét elején felvázolt terveiről – ezért is tartott az este kilenckor kezdődött találkozó még bőven éjfél után is.

A részletek is látszanak

Merkel beindult: kijelentette, hogy Európa nem vesztegelhet tovább, ezért gyorsan meg kell kezdeni a tárgyalásokat a jövőről. A részletekről kiderült, hogy egyetértés lehet az Európai Monetáris Alap felállításában, amely az IMF mintájára támogatást nyújthatna a pénzügyi gondokkal küszködő uniós országoknak.

A kancellár emellett üdvözölte Macron felvetései közül a német és a francia vállalati adórendszer, illetve a fizetésképtelenséggel kapcsolatos szabályozás harmonizálását. Kiemelte továbbá a migráció és a védelem ügyét, amelyekben minél előbb erősíteni kellene az európai együttműködést. Végül megjegyezte, hogy a francia államfő javaslatai napirenden lesznek a most induló berlini koalíciós tárgyalásokon is.

A találkozón egyébként a résztvevők összevetették Macron “projektcentrikus” terveit Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke inkább az intézményfejlesztésre koncentráló uniós reformjavaslatival. Az utóbbiak új uniós tisztviselői posztok létrehozását is tartalmazzák. A tagállamok vezetőinek szívéhez a francia államfő megközelítése áll közelebb – szivárgott ki a tanácskozásról.

(A nyitókép forrása: Emmanuel Dunand, AFP)

forrás:napi gazdaság.hu

Merkel lance: l’UE tourne, l’harmonisation fiscale peut venir

Angela Merkel soutient l’harmonisation des systèmes fiscaux français et allemand et l’harmonisation des lois sur la faillite, proposée par son collègue français, Emmanuel Macron. Il veut également donner un élan à une action européenne commune dès que possible dans les politiques de migration et de défense.

auteur: Sándor Komócsin
Réduisez votre facture de chauffage! En utilisant le système de toit BRAMAC ° COOL, vous pouvez réaliser jusqu’à 48% d’économies d’énergie! Un bon toit maintient la chaleur de la maison. Cliquez pour plus de détails!

Angela Merkel a fermement signalé qu’il est prêt à faire avancer l’Allemagne et la France pour coopérer pour la réforme de l’UE – a déclaré le Financial Times. Le chancelier allemand voit un très haut niveau de consensus parmi les dirigeants des deux pays en la matière. Merkel a répondu essentiellement au grand discours d’Emmanuel Macron au début de la semaine, dans lequel le chef de l’Etat français a fait des propositions concrètes pour le progrès.
Merkel peut frapper l’Allemagne pendant des semaines – voici le pronostic

Merkel a déjà décidé d’un poste important

Cependant, il y avait une grande différence entre l’attitude des deux dirigeants. Alors que Macron a plaidé pour la campagne présidentielle de printemps de l’UE, Merkel a fait l’objet du vote parlementaire en septembre. Après avoir partagé les conservateurs allemands avec la question d’une intégration plus étroite de l’intégration de l’UE, il ne voulait pas faire pression sur la cause du conflit interne.

Il y aura plus de pics

Le politicien allemand a déclaré à Tallinn, où Donald Tusk, président du Conseil européen, a été convoqué par les dirigeants de l’UE pour discuter de l’avenir de l’Union. Sur leur ligne de travail, suivies de réunions bilatérales séparées, ils ont servi des spécialités estoniennes avec le capuccino.

Selon les nouvelles divulguées, Merkel estime que les changements devraient être plus durement rencontrés avec les meilleurs dirigeants des pays de l’UE. C’est-à-dire, à l’avenir, ils peuvent tenir des résumés semestriels plus fréquents ces dernières années. Macron a parlé il y a longtemps de ses projets au début de la semaine, alors c’était la réunion qui a commencé à 9h00 même après minuit.

Les détails sont également visibles

Merkel a commencé: il a déclaré que l’Europe ne pouvait pas perdre plus loin, alors les négociations sur l’avenir doivent commencer rapidement. Les détails montrent qu’il existe un consensus sur la mise en place du Fonds monétaire européen, qui pourrait soutenir les problèmes financiers de l’UE en tant que modèle du FMI.

Le chancelier a également salué les propositions de Macron visant à harmoniser les systèmes et les réglementations en matière d’insolvabilité des sociétés allemandes et françaises. Il a également souligné la question de la migration et de la défense, qui devrait renforcer la coopération européenne dès que possible. Enfin, il a noté que les propositions du chef de l’Etat français seraient à l’ordre du jour des prochaines négociations de la coalition de Berlin.

Au cours de la réunion, cependant, les participants ont comparé les plans «orientés vers les projets» de Macron à Jean-Claude Juncker, président de la Commission européenne, plutôt que les propositions de réforme de l’UE axées sur le renforcement des institutions. Ce dernier comprend également la création de nouveaux responsables de l’UE. Le cœur des dirigeants des États membres est plus proche de l’approche du chef de l’Etat français – il a échappé à la délibération.

(Source de l’image d’ouverture: Emmanuel Dunand, AFP)

source: daily.hu.hu

 

Leave a Reply 773 megnézve, 1 alkalommal mai nap |