< Böngészés > Főoldal / Közélet, Kultúra / Blog article: Újra Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten!

| Mobile | RSS

Újra Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten!

2017. október 2. | hozzászólás | Közélet, Kultúra

Újra Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten!

2017. október 13-15-ig kerül negyedik alkalommal megrendezésre Budapesten a Disznótoros Kolbászfesztivál a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Családi programok, folklór műsorok, nosztalgia zene programok, disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár várja a látogatókat. A 10 hektáros fesztiválterületen rengeteg program és neves fellépők szórakoztatják a közönséget, három napon át.

A Disznótoros Kolbászfesztivál a vidéket hozza el Budapestre, egy hétvégére. 3 napon át tart majd az óriási kolbászvásár, ahol 250 féle, csupa boltban nem kapható háztáji kolbászból lehet válogatni. Az ország minden pontjáról érkeznek kolbásztermelők. Ezen kívül kürtőskalács, házi sajtok, méz, lekvár, fűszerek és sok más háztáji termék vásárolható lesz a fesztiválon. A Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összevont területein 3 kolbász utca, Sajt és fűszer utca, Kézműves utca és Vásártér várja a jóféle háztájira éhes pesti népeket. Ha tele a has, akkor jöhet az ital! A kolbászfesztiválon sörfőzdék, pálinkafőzdék és borászatok itatják majd italaikat. A Disznótoros Kolbászfesztiválon kiemelt prioritás a kolbász minősége lesz! És ha már „disznótoros” a budapesti kolbászfesztivál, akkor nem maradhatnak el a szokásos 100% hagyományőrző disznóvágás és disznó feldolgozás bemutatók sem.

A budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál a családosok ideális rendezvénye. Mint ilyen, a szervezők rengeteg gyerek és felnőtt programmal várják a látogatókat.

Lesz állatsimogató, meseszínház, népi játszótér 30 játékkal, légcsúszda, ugráló vár, íjászat, arcfestés, furulyaoktatás, kovácsolás és egyéb népi mesterségek kézműves foglalkoztatói, régi mezőgazdasági termelőeszköz interaktív kiállítása, terepasztal és vasút makett kiállítás. A felnőtteknek mozdonyforgató, oldtimer autó és motor kiállítás az Orientben, teakfa vasúti kocsi idegenvezetéssel, traktor és stabil motor interaktív kiállítás + 50 zenei program 300 fellépővel készülnek a szervezők.

A fesztiválra korán érdemes érkezni, hiszen egész napos kikapcsolódásról van szó. A fesztivál belépőjegy megvásárlásával a látogatók megtekinthetik a Vasút. Park látványosságait, rengeteg gasztronómiai programon vehetnek részt, veteránjármű kiállításokat nézhetnek meg és számos zenei illetve folklór színpadi programon mulathatnak.

Folyamatosan frissülő információkat itt talál!

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 100 megnézve, 1 alkalommal mai nap |