< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Trump veje elkövette a hibát, amibe Clinton belebukott

| Mobile | RSS

Trump veje elkövette a hibát, amibe Clinton belebukott

2017. október 4. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Trump veje elkövette a hibát, amibe Clinton belebukott

Donald Trump amerikai elnök veje és főtanácsadója, Jared Kushner magán-emailt használt egyes hivatalos ügyek bonyolítására a Fehér Házban. Az információt először a Politico című lap hozta nyilvánosságra vasárnap. Abbe Lowell, Kushner ügyvédje este megerősítette az értesülést.

Mr. Kushner a fehér házi email-fiókját használja hivatalos levelezésre, magánfiókjának forgalma januártól augusztusig kevesebb mint száz elektronikus levélváltás volt a Fehér Ház munkatársaival

– fogalmazott Lowell ügyvéd. Hozzátette, hogy a magánfiókról küldött vagy oda érkezett levelek többnyire újságcikkek vagy politikai kommentárok voltak és semmi esetre sem a főtanácsadó munkájával összefüggő bizalmas információk.

Kushner és felesége, Ivanka Trump, már akkor létrehozott az elektronikus levelezései számára új fiókot, amikor Donald Trump még csak beköltözni készült a Fehér Házba.

Kushner január óta időről-időre használja a magánfiókot is, elsősorban kényelmi okokból, akkor, amikor úton van, vagy a személyi laptopját használja. A Politico értesülései szerint egyetlen levél sem tartalmazott bizalmas információkat és nincs jele annak sem, hogy Kushner érzékeny vagy bizalmas információkat osztott volna meg.

A The Washington Post című amerikai lap szerint az elnöki főtanácsadó a levelek jó részét – a nem személyes információkat tartalmazókat – azonnal tovább is küldte a védett, kormányzati elektronikus leveleinek fiókjába.

A szövetségi törvények előírásai szerint a Fehér Házban született valamennyi dokumentumot – köztük az elektronikus leveleket is – meg kell őrizni.

A személyes e-mailek használata többé-kevésbé elterjedt gyakorlat a Trump irányította Fehér Házban, jóllehet, Donald Trump 2016-ban az elnökválasztási kampányban élesen bírálta vetélytársát, Hillary Clinton demokrata párti elnökjelöltet, mert külügyminiszterként a magánszerverét is használta hivatalos levelezésre. Annak idején Hillary Clinton is azzal érvelt, mint most Kushner, hogy kényelmi okokból használja magánfiókját.

A The Washington Post mindazonáltal megjegyezte: Kushner gyakorlata nem hasonlítható Hillary Clintonéhoz, aki kifejezetten magánszervert működtetett a hivatalos levelezéseihez.

(MTI, kiemelt kép: Europress)

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 92 megnézve, 1 alkalommal mai nap |