< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A választás után a külföldi üzletláncokkal számolhat le a Fidesz

| Mobile | RSS

A választás után a külföldi üzletláncokkal számolhat le a Fidesz

2017. október 6. | hozzászólás | Közélet
AppleMark

KÖZÉLET 580

A választás után a külföldi üzletláncokkal számolhat le a Fidesz

Mészáros Lőrincnek és Csányi Sándornak is jól jöhet, ha az élelmiszer-előállítás és –feldolgozás után a kereskedelemben is szerephez jutnak.

A jövő évi választás után a Fidesz az élelmiszer-kereskedelemből is kiszoríthatja a külföldi cégeket – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, helyettük Mészáros Lőrincet és Csányi Sándort hoznák helyzetbe.

Orbán Viktor a lengyelországi Krynicában rendezett gazdasági fórumon azt mondta: négy olyan terület létezik, ahol muszáj elérni, hogy a hazai tőke a nemzetközi fölé nőjön – a média, a bankok, az energia és a kiskereskedelmi hálózat.

Hárommal megvagyunk, a negyedikbe beletörött a fogunk. Sajnos a kereskedelmi hálózatok furfangosabbak nálunk

– jelentette ki a miniszterelnök, hozzátéve: még néhány év, és ezt a célt is teljesítik.

A kereskedelmi szektorban vezető szerepet betöltő források szerint már érkeztek komoly jelzések a tulajdonosok felé arról, hogy jobban teszik, ha időben eladják érdekeltségeiket, amikor megkeresik őket. Bár a magyar kiskereskedelemben a külföldi tulajdon aránya már így is 50 százalék közelében van, a piacot a nagy multik – a Tesco, az Auchan, a Spar, a Lidl és az Aldi – uralják, a magyar láncok, mint a Coop, a Reál vagy a CBA jóval kisebb bevételt termelnek.

A lap másik forrása szerint elsősorban a legjobban futó diszkontláncok, a Lidl és az Aldi lehetnek célkeresztben. A szakember hozzátette: mivel Mészáros Lőrinc vagy Csányi Sándor az utóbbi években rengeteget fektetett be élelmiszer-előállításba és –feldolgozásba, a legnagyobb nyereséget az jelentené számukra, ha a teljes spektrumot meg tudnák szerezni.

(A fenti kép illusztráció – MTI fotó / Vajda János)

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 85 megnézve, 1 alkalommal mai nap |