< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: ‘Mennyi pénzt kapott ezért?” – Orbán élete legkorruptabb ügyével találkozott a parlamentben

| Mobile | RSS

‘Mennyi pénzt kapott ezért?” – Orbán élete legkorruptabb ügyével találkozott a parlamentben

2017. október 10. | hozzászólás | Fecsegő hírek

‘Mennyi pénzt kapott ezért?” – Orbán élete legkorruptabb ügyével találkozott a parlamentben

Élesedik az Orbán-LMP vita a magyar országgyűlésben. A miniszterelnök szerint fontosabb, hogy egy beszállító külföldi-e, mint az, hogy olcsóbb.

'Mennyi pénzt kapott ezért?" – Orbán élete legkorruptabb ügyével találkozott a parlamentben
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Hadházy Ákos az LMP társelnöke az országgyűlés hétfői ülésszakén arról beszélt, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) korábban lélegeztetőgépek beszerzésére írt ki pályázatot. Hangsúlyozta, hogy a négy ajánlatból három körülbelül 1,7 milliárd forintról szólt, a General Electric által benyújtott negyedik viszont mintegy 800 millióval olcsóbb lett volna. Ezt követően az ÁEEK egy orvosilag nem indokolt apróságot írt be a kritériumok közé, amivel kizárták a General Electricet – mondta a képviselő.

A cég jogorvoslati kérelmének beadása után a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a tendert – emelte ki a politikus, hozzátéve: a kormányzat viszont jogi útra terelte az ügyet, hogy az állam “dupla annyi pénzért vehesse meg” ezeket a készülékeket.

Orbán Viktor miniszterelnök azt felelte, a kormány álláspontja az, hogy olyan gépeket kell beszerezni, amelyek a legjobbak a betegeknek és a kórházaknak. A kormányfő közölte: vizsgálatot kér, mert lehetetlen, hogy egy magyar parlamenti képviselő nyíltan lobbizik egy külföldi cég mellett és megpróbál befolyásolni egy folyamatban lévő közbeszerzési ügyet.

“Mennyi pénzt kapott Ön ezért?”

– kérdezte az LMP-s politikust a miniszterelnök. Szavai szerint ennél korruptabb ügyet még nem látott a parlamentben és arra szólította fel a képviselőt, hogy szégyellje magát.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 108 megnézve, 1 alkalommal mai nap |